След като инвазията на Русия блокира някои черноморски пристанища, големи

...
След като инвазията на Русия блокира някои черноморски пристанища, големи
Коментари Харесай

Полша и Унгария забраняват вноса на украинско зърно frognews.bg

След като нашествието на Русия блокира някои черноморски пристанища, огромни количества украинско зърно, което е по-евтино от това, създадено в Европейския съюз, в последна сметка останаха в централноевропейските страни заради логистични усложнения, удрайки цените на продукцията на локалните фермери. 

В писмо до Европейската комисия предишния месец министър-председателите на пет източноевропейски страни (сред които и България) обявиха, че мащабът на вноса на артикули като зърнени храни, маслодайни семена, яйца, птиче месо и захар е бил " невиждан “ и споделиха, че митата върху вноса на украински селскостопански артикули би трябвало евентуално да бъдат прегледани.

Въздействието на свръхпредлагането сътвори политически проблем за ръководещата в Полша Партия на правото и справедливостта (PiS) в миг, когато на страната й предстоят избори. 

Министерството на земеделието в Украйна уточни, че полската възбрана опонира на съществуващите двустранни съглашения за експорт и прикани за договаряния за разрешаване на казуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР