След като иновациите при умните телефони като че ли започнаха

...
След като иновациите при умните телефони като че ли започнаха
Коментари Харесай

Huawei Watch GT2: Стилният и умен помощник в спорта

След като нововъведенията при умните телефони сякаш започнаха да се поизчерпват, новата гореща софтуерна тематика по целия свят са умните часовници. Макар че не са нова технология, предложенията от огромните компании към този момент са задоволително положителни, с цел да заслужат вниманието ви.

По-добрите оферти и желанието на от ден на ден хора да се грижат по-добре за здравето си ще подкрепят мощен напредък на категорията, предвиждат анализатори. Според CCS Insights до 2022 година продажбите ще порастват с по 20 % всяка година, а пазарът ще доближи забележителните $29 милиарда.

Предложенията на пазара не са малко и са разнородни. Екипът на Money.bg имаше опцията да тества персонално последното предложение от китайския производител Huawei - Watch GT 2, който ни завоюва още от първи взор със стилния си дизайн, подобаващ и за спорт, и за вечерни събития. А мощните му страни не се изчерпват с външния тип.
 Снимка 453726
Източник:

В България Huawei Watch GT 2 се предлага в два размера - 42 мм и 46 мм, като ние изпробвахме по-големия, ориентиран главно, само че освен към мъжете. Макар да е обичайно огромен, той никога не е тежък - едвам 41 грама.

Корпусите имат две разновидности - черен с черна каишка и титаниево сива неръждаема стомана с кожена каишка.Интересно е, че каишките се сменят елементарно и са съвместими с каишките за предходния модел - Watch GT, които се намират на пазара, както и с каишки на трети производители.

Традиционно изглеждащият сив корпус с кафява кожена каишка, който използвахме, привличаше вниманието на всички места и оставяше усещане за стандартен, а не са смарт часовник. Смятаме това за същински комплимент за екипа на Huawei.

Освен моден, той е и устойчив на прахуляк и вода, като разрешава потапяне в до 50 метра.

Под висококачественото 3D стъкло се намира дисплеят с размер 1,39 инча и резолюция от 454х454 пиксела. AMOLED технологията подсигурява висока бляскавост и добра видимост, даже и когато сме на открито в безоблачен ден.

Външният тип на часовника може да бъде надъхан съгласно желанията и облеклото ви и посредством 14-те " лица ", вградени в него. Сред тях сигурно всеки ще откри нещо за себе си за всяка обстановка. Те оферират бърз обзор на най-важното - часът и датата, несъмнено, броят крачки, пулс, равнище на стрес и температурата на открито. Отстрани има два бутона, които ще ви оказват помощ с навигацията, а вторият може да бъде надъхан да включва съответна функционалност, която пожелаете - фенер в нашия случай, който включва дисплеят на оптималната бляскавост и го оцветява в бяла светлина.
 Снимка 453723
Източник:

Важно за тези, които спортуват интензивно, е, че Huawei Watch GT2 може да следи тренировката ви в 15 спорта - от тичане и колоездене, до плуване, гребане, крос тренажор, планинско катерене и триатлон. А данните може да анализирате в детайли и по-късно с безплатното приложение за смарт телефони Huawei Health. Ако спортувате постоянно, знаете какви са изгодите от това. Дори и обаче да не прекарвате часове във фитнеса, Watch GT 2 ще ви подтиква да се движите повече, като ви демонстрира до каква степен сте стигнали с дневните си цели, като изминати крачки, да вземем за пример. Ако се заседите по-дълго на стола в офиса, часовникът ще ви призове да се изправите и да се раздвижите, както предлагат лекарите. Ще вметнем, че скорошно проучване на Световната здравна организация обвърза неналичието на интензивност с някои съществени незаразни болести, смени в настроенията и тревожни разстройства. В същите данни се показва, че 30 % от европейците над 18 години не са задоволително дейни.
 Снимка 453722
Източник:

За по-приятна подготовка ще ви помогне и друга функционалност - вградената 4GB памет, в която може да съхраните към 500 песни. Часовникът поддържа свързване с Bluetooth слушалки, като ви разрешава да оставите телефона си у дома, до момента в който спортувате, без да се лишавате от обичаната си музика. Ако въпреки всичко ползвате телефона си за музикален плеър, от часовника може да спирате, пускате и сменяте песните.

Bluetooth свързаността носи и други улеснения. Всички известия, които получавате на телефона си, " греят " и на екрана на часовника, което открихме, че носи огромно преимущество при шофиране, да вземем за пример. От дребния екран обаче няма по какъв начин да отговаряте на тях.

46-милиметровата версия поддържа и гласови позвънявания. Така може да набирате номера или да приемате позвънявания непосредствено от часовника посредством много мощния за размерите си представител и първокачествен микрофон, а ръцете ви остават свободни.
 Снимка 453724
Източник:

Всичко това е задвижвано от едно малко инженерно знамение. Разработеният от китайския колос чипсет Kirin A1 носи второто голямо преимущество на Huawei Watch GT 2 пред всички останали съперници на пазара. Когато чухме, че животът на батерията е две седмици, останахме малко скептични към това изказване. След съвсем 10 дни прилагане (и един ъпдейт) обаче батерията бе на повече от 20 %, до момента в който останалите умни часовници на пазара изкарват по ден-два. Разбира се, всичко зависи от това какъв брой постоянно и защо го ползвате. Ако оставите екрана деен непрекъснато, часовникът ви предизвестява, че животът на батерията ще бъде доста скъсен. Дори и по този начин обаче може да сте спокойни, че сигурно ще изкара няколко дни.

Накратко, думите моден и устойчив подхождат най-вече на новия Huawei Watch GT 2. Ако сте желали да си купите интелигентен часовник, само че дизайнът и късият живот на батерията на останалите са ви спирали, този модел взема решение и двата казуса със размах, а също така ви оказва помощ да останете в добра форма. А и цената е напълно рационална, когато разгледаме съперниците - 479 лв. за 46 мм версия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР