След като години не можеше да се изправи гордо срещу

...
След като години не можеше да се изправи гордо срещу
Коментари Харесай

Европа има нов икономически гигант!

След като години не можеше да се изправи гордо против икономическия колос Германия, Франция най-накрая има с какво да се похвали, написа Bloomberg.

Втората най-голяма стопанска система в еврозоната изпревари своя комшия и района като цяло и то в миг, в който обстановката е сложна поради комерсиалната война и по-слабата международна стопанска система.

Част от триумфа се дължи на добре позиционирани във времето понижения на налозите и по-слабата потребност от облягане върху износа, само че също по този начин и на първите резултати от промените на президента Еманюел Макрон, ориентирани към дълготраен напредък.

Доказателство, че аргументите са освен в навременните понижения на налозите, са мощните бизнес вложения и увеличената претовареност след промени в трудовото законодателство.

Темпът на основаване на работни места е толкоз бързо, че икономистите не могат да го обяснят, а основният икономист на централната банка го назова "впечатляващ ".

Съживяването на френската стопанска система идва в миг, в който Германия се запътва към криза. И може да даде повече мощ в ръцете на Макрон, с цел да прокара мечтаните промени, в това число по-активна индустриална политика и основаване на европейски първенци, които да се изправят против Съединени американски щати и Китай.

През третото тримесечие Франция регистрира по-добър от упования напредък - 0,3 %, като вътрешното търсене бе основен мотор. Страната притегля и от ден на ден задгранични вложения.

Разбира се, Франция има още дълъг път пред себе си преди да изпревари Германия по редица индикатори. Огромният и безценен обществен бранш значи, че страната харчи 56 % от Брутният вътрешен продукт за администрация, при 45% в Германия. Освен това безработицата може и да пада, само че към момента е двойно над тази в Германия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР