След като години наред технологичният лидер Apple беше окупирал мястото

...
След като години наред технологичният лидер Apple беше окупирал мястото
Коментари Харесай

Apple: Старата-нова най-скъпа компания на света

След като години наред софтуерният водач Apple беше окупирал мястото на обществената компания с най-голяма пазарна капитализация на света през последните месеци на върха имаше няколко пъти разбърквания.

През лятото на предходната година производителят на iPhone се трансформира в първият колос, минал границата от 1 милиард $. След това обаче компанията записа забележителен спад в акциите си, което разреши на Microsoft през ноември да изпревари Apple за първи път 8 години.

Някогашният водач съумя да се задържи на позицията в продължение на няколко седмици, само че новата година пристигна и с нов рекордьор по пазарна капитализация.

В началото на януари Amazon застана отпред с резултат от 790 милиарда $ пазарна капитализация. Microsoft остана след нея със 785 милиарда $, а Apple се оказа трета.

През тази седмица обаче нещата още веднъж се подредиха по познатия метод. Производителят на iPhone съумя още веднъж да застане отпред, откакто в четвъртък акциите й нарастнаха с 4%, а пазарната й капитализация скочи до към 916 милиарда $.

Така тя изпревари Microsoft, която остана с такава от 908 милиарда $.

В резултат на положителното показване специалистите от Needham, представени от Business Insider, оповестиха, че скъпите бумаги на Apple ще са нещо, което ще би трябвало да се следи на фондовия пазар през идващите месеци. Те излязоха с прогноза, че единичната цена на акциите може да доближи до 225 $ от сегашна от 194 $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР