След като години наред правителствата на държавите по цял свят

...
След като години наред правителствата на държавите по цял свят
Коментари Харесай

Динозаврите са виновни за глобалното затопляне

След като години наред държавните управления на страните по целия свят бяха принудени да взимат редица непопулярни ограничения за ограничение на количеството на въглеродни излъчвания, които индустриалните предприятия изхвърлят в атмосферата, се оказва, че ограниченията са били леко пресилени.

Има други виновници за световното стопляне – и това са динозаврите.

 Тиранозавър Рекс

Газовете, които античните типове тревопасни динозаври са отделяли са основните обвинени за световното стопляне и парниковия резултат.

До този извод са стигнали авторитетни английски откриватели, като са анализирали количеството метан, които днешните крави отделят.

 Крави

Според специалистите античните влечуги са отделяли почти 520 милиона тона метан годишно в атмосферата на Земята. Именно те, съгласно учените, са повода за относително топлия климат на планетата ни преди 150 млн. години.

 Крава

Изследвания на геолози е палеонтолози потвърждават, че по времето на завроподите междинната годишна температура на планетата ни е била с 10 градуса по-висока от сегашната.

Завроподите са били едни от най-едрите животни, които в миналото са ходели по повърхността на Земята. Въпреки големите си размери „ гущерите “ са били тревопасни и са се хранели с растенията, които са покривали земята през Мезозойската епоха.

Интерес за учените съставлява голямото количество метан, което динозаврите се изпускали в атмосферата под формата на стомашни газове. Този парников газ се е образувал в резултат на процеси в стомаха на влечугите.

Метанът гълтам инфрачервените лъчи на Слънцето и ги задържа в земната атмосфера, като по този метод води до стоплянето й, т.нар парников резултат.

Метанът е 23 пъти по-силн газ от въглеродния газ, който предприятията отделят под формата на нездравословни излъчвания в атмосферата. Всички тревопасни животни от древността до през днешния ден, в това число кравите и овцете, отделят метан, като остатъчен артикул при хранене.

Дори и сега 180 млн. тона метан годишно се отделят от кравите по света, което е 35 % от общите количества от този нездравословен газ.

В прочут смисъл, най-голямата опасност пред която е изправено обществото ни не е световната икономическа рецесия или международния тероризъм, а пърдящите крави, в случай че би трябвало да се има вяра на някои експерти.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР