След като ГЕРБ казаха, че няма да отстъпят от хартиения

...
След като ГЕРБ казаха, че няма да отстъпят от хартиения
Коментари Харесай

Кирил Петков припомни: Именно ГЕРБ и Борисов купиха сегашните машини за гласуване

След като ГЕРБ споделиха, че няма да правят отстъпка от хартиения избор и че би трябвало да се купят други машини за гласоподаване, Кирил Петков напомни близката история. 

Правителството на ГЕРБ избра и гласоподава тези машини. Не Мадуро, а Борисов избра тези машини. Тогава и ръководителят на ЦИК беше от квотата на ГЕРБ, съобщи Кирил Петков на брифинг в Народното събрание.

Бившият министър председател означи, че от Политическа партия желаят да приказват за бюджета и за решаването на действителните проблеми на хората, само че вместо това Изборният кодекс се трансформирал в приоритет.

Това ли е най-важното за българските жители? Това, което се цели, е да се направи замяна на вота на българските граждани; да върнат измамите с гласуването и да трансфорат тези машини в елементарни принтери, изясни Петков.

Ако хартиената коалиция изтегли среднощните си безумия, ние ще влезем в зала, даде обещание Петков, съобщи вести.бг.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов заяви от своя страна, че от групировката ще предложат основаването на краткотрайна комисия, която да се захване с промените в Изборния кодекс, защото по този начин се вършат действителни промени в изборното законодателство, а не " за една нощ на една седянка ".

Иванов също се причисли към апела на Петков да бъде отдръпнат целият план за връщането на хартиената бюлетина, допълвайки, че едвам по-късно може да бъде възобновен сериозният разговор сред партиите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР