След като Европейската комисия отправи препоръка за общ подход на

...
След като Европейската комисия отправи препоръка за общ подход на
Коментари Харесай

Сигурността на мрежите от пето поколение: държавите - членки на ЕС, приключват националните оценки на риска


След като Европейската комисия насочи рекомендация за общ метод на Европейски Съюз към сигурността на мрежите от пето потомство, 24 страни членки в този момент завършиха първата фаза и показаха своите национални оценки на риска. Констатациите от тях ще се употребяват в идната фаза — оценка на риска в целия Европейски Съюз, която ще бъде приключена до 1 октомври. Комисарите, отговарящи за Съюза на сигурност и за цифровата стопанска система и цифровото общество, Джулиан Кинг и Мария Габриел , приветстваха тази значима крачка напред и обявиха:

„ Отбелязваме със удовлетворение, че множеството страни членки показаха в този момент своите оценки на риска. След като на 22 март Европейският съвет изрази поддръжка за координиран метод, страните членки откликнаха бързо на нашия апел за съответни ограничения за застраховане на киберсигурността на мрежите от пето потомство в целия Европейски Съюз. Националните оценки на риска са доста значими, с цел да се уверим, че страните членки са готови съответно за внедряването на безжичните мрежови връзки от последващо потомство, които в скоро време ще образуват гръбнака на нашите общества и стопански системи.

Настоятелно призоваваме страните членки да запазят ангажираността си към съгласувания метод и да употребяват тази значима крачка като подтик за бързото и несъмнено разрастване на мрежите от пето потомство. Тясното съдействие в целия Европейски Съюз е от решаващо значение — както с цел да реализираме надеждна киберсигурност, по този начин и с цел да оползотворим напълно преимуществата, които тези мрежи могат да предложат на жителите и предприятията.

Приключването на оценките на риска акцентира решимостта на страните членки освен да дефинират високи стандарти за сигурност, а и да употребяват пълноценно тази новаторска технология. Надяваме се, че резултатите ще бъдат взети поради в процеса на търгове за радиочестотен набор за мрежи от пето потомство и разрастване на мрежите, който протича сега в целия Европейски Съюз и ще продължи и в идващите месеци. Някои страни членки към този момент са подхванали стъпки за усилване на използваните условия за сигурност, а други обмислят въвеждането на нови ограничения в близко бъдеще.

Необходимо е всички съществени участници, огромни и дребни, да покачат напъните си и да се причислят към нас в построяването на обща рамка, чиято цел е да се подсигуряват трайно високи равнища на сигурност. Очакваме да продължим тясното съдействие с страните членки при оценката на риска в целия Европейски Съюз, която следва да завърши до 1 октомври и да спомогне да си изработим обединен метод към отбраната на работоспособността на мрежите от пето потомство. "
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР