След като Европа постепенно облекчава наложените заради коронавируса ограничения, Италия

...
След като Европа постепенно облекчава наложените заради коронавируса ограничения, Италия
Коментари Харесай

Италия отваря врати за туристи

След като Европа последователно облекчава наложените поради ковид ограничавания, Италия ще отвори границите си за туристи от множеството други европейски страни, съобщи BBC, представена от БГНЕС. Гражданите на Европейски Съюз, Шенгенската зона и Англия няма да бъдат поставяни в карантина.
Ограниченията за пътешестване в границите на страната също ще бъдат отстранени, което значи, че хората могат да се движат свободно сред другите райони.
24 летища в Италия ще могат да възобновят обслужването на пътнически полети, съобщи ТАСС. Сред тях са и най-натоварените преди пандемията от позиция на интернационален трафик като Малпенса в Милано, Фиумичино в Рим, Чампино в Рим, а също и летищата във Флоренция, Пиза, Венеция. Никакви ограничавания няма да има в реализирането на вътрешните полети, включително и до Сицилия. Ограничения ще има единствено във въздушните и морските връзки със Сардиния, като те ще са до 12 юни.
В италианските пристанища няма да се позволяват непознати круизни лайнери, добавя 24 часа. Постановлението ще работи до 14 юни.
" Изправени сме пред изчислен риск имайки поради, че кривата на заразяване може да се повиши още веднъж ", сподели министър председателят Джузепе Конте през май при оповестяването на проектите. " Трябва да го приемем, в противоположен случай в никакъв случай няма да можем да стартираме живота в страната още веднъж ", съобщи Конте.
Туризмът е от жизненоважно значение за стопанската система на Италия, само че бе западнал по време на вирусната пандемия. Някои забележителности като Колизеума в Рим към този момент одобряват туристи през последните дни.
В Италия статистиката е еднопосочна и по двата източника – Wolrdometers и Университета " Джонс Хопкинс ". Има регистрирани 233 515 случая на ковид, от които 160 092 оздравели и 33 530 умряли – второто най-високото равнище в Европа и трето в света след Съединени американски щати и Англия. От към момента дейните случаи – 39 485, 99% са с леки признаци, а в тежко положение са 408 души – 16 по-малко за денонощие. На 2 юни откритите нови случаи са 318, 118 повече на дневна база. Смъртните случаи за денонощието са 55, 5 по-малко от 1 юни.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР