След като е проучила скандалния видеозапис с Хайнц-Кристиан Щрахе, Върховната

...
След като е проучила скандалния видеозапис с Хайнц-Кристиан Щрахе, Върховната
Коментари Харесай

Австрийската върховна прокуратура няма да разследва бившия вицеканцлер Щрахе

След като е проучила скандалния видеозапис с Хайнц-Кристиан Щрахе, Върховната прокуратура на Австрия не е намерила учредения да стартира следствие във връзка с някогашния вицеканцлер и неговия асистент Йохан Гуденус, оповестява РИА Новости, базирайки се на австрийски медии.

 © БГНЕС
„ Няма съответни доказателства за съществуване на закононарушение от този видеозапис “, се споделя в изказване на прокуратурата. Тя е поискала да изследва цялостната версия на видеозаписа по отношение на възможни стопански закононарушения и корупция. Германските медии обаче са отказали да дават нередактирания видеоматериал, добавя организацията.

Междувременно стана ясно, че някогашният началник на парламентарната секта на Австрийската партия на свободата Йохан Гуденус, който участва на скандалния видеозапис в Ибиса, е траял да поддържа контакти с обкръжението на хипотетичната „ съветска гражданка “. Това оповестиха немски медии, които разполагат с аудиозаписи от тези срещи.

Изданията настояват, че най-малко една намира се е състояла преди събитията, излъчени на видеозаписа в Ибиса и още няколко срещи, по-късно. Те са се състояли, евентуално, във Виена.

На тях още веднъж са се обсъждали вероятностите за секрети покупко-продажби. На аудиозаписите събеседник на Гуденус споделя, че се нуждае от „ жест на благосклонност “, който да убеди вложителите в сериозността на желанията.

Германските издания настояват, че до 4 септември 2017 г, страните са контактували посредством е-поща.
 Избори през септември и нов вицеканцлер след политическия трус в Австрия Избори през септември и нов вицеканцлер след политическия трус в Австрия
След краха на държавната коалиция в Австрия, през септември предстоят изключителни парламентарни избори. Решението беше взето от президента Ван де...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР