След като е бил най-нагло измамен от фалшива агенция за

...
След като е бил най-нагло измамен от фалшива агенция за
Коментари Харесай

Сигнал до БЛИЦ! Млад мъж разкри пред медията ни нагла корупционна схема за набиране на модели!

След като е бил най-нагло излъган от подправена организация за модели, младият Виктор Кръстев стартира да търси в интернет детайлности към компанията с наглата скица. Той попада на публикация на БЛИЦ, където е разказана същата скица от преди няколко месеца, само че с други имена. Така той се свързва с медията ни, с цел да опише по какъв начин и с какъв брой е потърпевш от същата машинация, като изпраща писмо до редакцията, в което написа следното:

" Здравейте,

Пиша ви по отношение на ваша публикация по отношение на " юноша мами мераклии с разглася за топмодели ". Миналата седмица с мен се свърза човек, който ми сподели че са спечелили финансиране по европейски план и програмата се споделя " европрограма моят профил ", която съставлява основаване на календар, който ще се пусне за продажба за коледа и всеки участник ще получава % от продажбата на всеки календар. Календарите щели да се продават в България, Англия и Германия. Каза, че първо ще ми изпрати документи с цел да типа защо става въпрос, като цената на тези документи е 10 лева + доставка 5лв = 15. След два дни ме потърси още веднъж и ме попита дали съм се срещнал с документите и в случай че съм склонен ще ми изпрати поръчката за присъединяване, като има административна такса от 25 лева + 5 лева доставка = 30 лева Аз го попитах къде мога да видя предходните календари от предишните години и ми сподели че са изчерпани и раздадени. В този миг се усъмних, по какъв начин план с бюджет 2.500 000 лева няма да оставят най-малко един ексемпляр. Както и да е, откакто му споделих това, момчето ми даде булстат с цел да ревизира компанията. В комерсиалния указател излиза компания " евро план моят профил ", като предходното име на компанията е " Дворец на хубостта ", когато написах замък на хубостта в интернет, попаднах на вашата публикация и ми стана ясно че е машинация. Схемата му е да лъже хора до нова година, когато се чака да излезнат календарите и по-късно да си изключи телефона и да се покрие. Аз му споделих че се отхвърлям и искам да ми се възвърне сумата, само че той сподели че това е невероятно. Попитах го къде им е офиса и ми сподели че се намира на улица христо вакарелски 19 в студенстки град. Предложих му да си предам фотосите персонално, само че сподели че не работят по този начин и офиса сега им е в ремонт.

ЕИК на компанията е 203867667

Ако имате въпроси съм разполагаем.

Поздрави

Виктор Кръстев "

БЛИЦ се свърза с пострадалия за още детайлности и ето какво описа пред нас:

" Миналата седмица ми звъня момче, което сподели, че в уебсайт е намерил мои фотоси и желае да ги пусне в Календар за Коледа в календар. Ще ми прати документи с натрапен платеж, където написа, че всеки участник взима % от продажбата на календар. След два дни ми звънна и ме попита дали съм склонен и сподели, че ще ми изпрати други документи, където таксата е 25 лева Общо дадох към 50 лв.. Попитах ги откакто имат бюджет от 2,5 милиона лв., за какво желаят още пари, а отговорът беше, че за всеки план има административни такси.

Изпрати ми булстрат, погледнах компанията в комерсиалния указател. Според мен е понижил сумите и е разширил кръга от претенденти.

Когато разбрах, че към този момент ме лъжат, покачих звук по телефона и той стартира да отвръща. Накрая се поразрових и се оказа, че такава стратегия не съществува, тя се води по профил европрограма, което е невероятно.

Надявам се повече да няма пострадали на тази нагла скица ", изясни Кръстев, като ни изпрати и документите, които е трябвало да попълни и за които е платил 50 лв.. Можете да ги видите в галерията.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

На [email protected]/* */ БЛИЦ чака вести, фотоси и видео от своите читатели в цяла България и по света!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР