След като "Движение България на гражданите" обяви, че подкрепя кандидатурата

...
След като "Движение България на гражданите" обяви, че подкрепя кандидатурата
Коментари Харесай

Заради подкрепата за Манолова Найден Зеленогорски напуска ДБГ

След като "Движение България на жителите " разгласи, че поддържа кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски и още трима членове оповестиха, че я напущат и поддържат претендента на "Демократична България " арх. Борислав Игнатов. Те обявиха още, че ще създадат нов десен план, който ще работи за обединяване на партиите вдясно.

"Това олевяване мощно ни възмути. Аз съм шокиран. Не мога да дремя и да хапвам от една седмица. Това е самоубийство за дясна партия ", съобщи Зеленогорски. Според него, в случай че има ляв кмет на столицата, това ще е "плацдарм за ляво държавно управление ", Той добави, че поддръжката е декларирана, без да бъде спазен партийният правилник и макар желанието на редица членове да се договаря с "Демократична България " за общ претендент за кмет на София.

"Ние ще работим арх. Борислав Игнатов да отиде на балотаж в София ", сподели още зам.-председателят. Той разгласи, че ще поддържат десни претенденти и в други градове като Георг Спартански в Плевен, Петър Паунов в Кюстендил и Златко Живков в Монтана.

Останалите трима членове, които напущат, са Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов. Те споделиха, че нямат информация за други поръчки за овакантяване, само че считат, че ще има още напуснали ДБГ.

По-късно от Изпълнителния съвет на партията оповестиха, че показват оскърбление от решението на Зеленогорски и метода, по който е обявено то. В позиция на съвета се показва, че ДБГ заявява уважението си към него за приноса му в партийните каузи и желанието му да работи за обединяване на дясното в България. "Не считаме, че при съществуването на десетки десни партии, измежду които и такава, учредена наскоро от различен някогашен член на ДБГ, обединяването се реализира със основаването на още една нова, само че желаеме да имаме вяра в искреността на претекстовете. Напускането на партията месец и половина преди изборите е акт, който цели разколебаването ни в осъществяването на резолюцията на Националното заседание на ДБГ за "разрушаването на монопола на ГЕРБ в локалната власт ". Подобно деяние няма да донесе дял на някой от десните претенденти за кметове в София, а има за цел да навреди на ДБГ и да подкрепи ГЕРБ. Политици с 29-годишен опит добре си дават сметка за това ", се показва в позицията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР