След като два пъти тази година в дома на 74-годишната

...
След като два пъти тази година в дома на 74-годишната
Коментари Харесай

Баба оборудва дома си с камери след два обира от крадци

След като два пъти тази година в дома на 74-годишната Невена Поповска влизат крадци и отмъкват пенсията й, тя взема решение да оборудва къщата си с камери.

Вижте повече в репортажа на Антония Сукалинска.

Благоевград

Дренково се намира единствено на 15 км от Благоевград. В селото непрекъснато живеят по-малко от 30-ина души. Сред тях е и 74-годишната Невена Поповска, която тази година претърпяла същински потрес откакто в дома ѝ влезнали крадци.
Невена Поповска: Два пъти, два пъти ме обираха по 150 лв.. Аз толкоз си нося, колкото хлебче да си взема, толкоз ми остават от пенсията.
Възрастната жена била обрана измежду бял ден при започване на месец май, единствено няколко часа откакто взела пенсията си от 210 лв.. Тя незабавно се обадила на околните си в града и се скрила в градината, до момента в който се увери, че крадците си тръгнат.

Близките на дамата подали сигнал в полицията. Пристигнали няколко патрула, само че проверяващите не съумели да открият крадците.

Два месеца по-късно казусът се повторил – няколко дни откакто взела пенсията си, баба Невена още веднъж била обрана.

След втората кражба, околните на баба Невена решили да оборудват дома ѝ с камери. Сега я пазят две кучета и няколко камери. И откогато ги има, крадците не са се прибирали в дома ѝ.

От Областната дирекция на МВР-Благоевград регистрират спад в броя на кражбите в благоевградските села. От началото на годината до в този момент са подадени 14 сигнала, с два по-малко съпоставяне с предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР