След като днес реши, че няма да прави обръщение към

...
След като днес реши, че няма да прави обръщение към
Коментари Харесай

Катарзис: Гешев иска да разказва на депутатите за корупцията. Но на закрито заседание

След като през днешния ден реши, че няма да прави " послание " към нацията по малкия екран, Иван Гешев следобеда обнародва нова концепция. Той е пратил до ръководителя на Народно събрание Росен Желязков искане...

"... да бъде изслушан на закрито съвещание в Народното събрание по отношение на досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие. " Това се споделя в публично прессъобщение.

Този път той цитира член 26 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, който планува " разискване с народните представители на активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число при зародили усложнения в реализиране на функционалностите им "

Интересно е, че прокуратурата постоянно се е съпротивлявала гневно против всевъзможни форми на надзор, като даже Сотир Цацаров инициира конституционно дело. Конституионалистите се прозинесоха, че никой прокурор не може да бъде питан за висящи досъделни производства, вклчително в Народното събрание.

Самият Гешев твърди, че е единствено един адимнистративен началник и - както е по Наказателно-процесуален кодекс, без разрешението на наблюдаващ прокурор, самият той не знае какво има в делата (например - същото изказване направи безусловно преди дни за делото за " личния " му атентат - че не знаел какво написа в него, б.р.).

Затова той предлага на Желязков, че изслушването следва да се организира при закрити врата поради съдържаща се в досъдебните производства сензитивна информация.

И още:

" В писмото се акцентира, че отбраната на независимостта на правосъдната власт е неразривно обвързвана с прозрачността и съдействието с другите управляващи. Откритият разговор би спомогнал за одобряване на европейските стандарти за гарантиране на непоклатимост и правдивост за обществото ", показва Иван Гешев.

Ето и истинското прессъобщение:

Главният прокурор Иван Гешев изиска да бъде изслушан на закрито съвещание в Народното събрание по отношение на досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители по отношение на съответни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие.

Изслушването е поискано на съображение член 26 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, който планува разискване с народните представители на активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число при зародили усложнения в реализиране на функционалностите им.

Главният прокурор показва, че чуването следва да се организира при закрити врата поради съдържаща се в досъдебните производства сензитивна информация.

В писмото се акцентира, че отбраната на независимостта на правосъдната власт е неразривно обвързвана с прозрачността и съдействието с другите управляващи. Откритият разговор би спомогнал за одобряване на европейските стандарти за гарантиране на непоклатимост и правдивост за обществото, показва Иван Гешев.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР