След като днес бе обнародван законът за извънредното положение Националната

...
След като днес бе обнародван законът за извънредното положение Националната
Коментари Харесай

Как се променят сроковете за деклариране и плащане на данъци

След като през днешния ден бе обнародван законът за изключителното състояние Националната организация за приходите разгласява детайлности със периодите, които се трансформират или остават същите поради акцията по декларирането на приходите от миналата година.

Важно е да се означи, че се удължават периодите за обявление и внасяне на дължимите корпоративни налози, както и за подаване на финансовите доклади. Променя се и методът, по който предплатено се заплаща корпоративният налог.

Срокът за физическите лица, които не са еднолични търговци за подаване на годишна данъчна декларация и за внасяне на налога по декларацията остава неизменен - 30 април 2020 година Срокът за прилагане на 5% отстъпка от налога за довнасяне е 31.03.2020 година

От тази година Национална агенция за приходите попълня автоматизирано данните в тези заявления като хората единствено би трябвало да ревизират дали данните са правилни и не се постанова да ползват служебни бележки от работодателите си. Остава опцията да се подават и на хартия.

Услугите за бизнес от дълго време към този момент са съвсем 100% електронни.

Всички детайлности за декларирането и заплащането на налозите можете да видите на уеб страницата на приходната администрация.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (987)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР