След като днес американският президент Доналд Тръмп съобщи, че среща

...
След като днес американският президент Доналд Тръмп съобщи, че среща
Коментари Харесай

Помпейо: Успешен завършек на срещата между Тръмп и Ким не беше възможен

След като през днешния ден американският президент Доналд Тръмп заяви, че среща на 12 юни няма да има , държавният секретар на Съединени американски щати изясни пред сенаторите дейностите на президента.
Майк Помпейо съобщи, че срещата на върха сред Тръмп и Ким е анулирана поради това, че сполучливият свършек не е изглеждал вероятен.

„ Не имам вяра, че при тези условия сме в положение да реализираме сполучлив свършек. В последните дни не сме получили отговор от тях на заложените от нас въпроси “, съобщи Помпейо пред сенаторите.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш от своя страна съобщи, че е „ съществено угрижен “ от анулацията на дълго чаканата среща на върха сред Тръмп и Ким.
 
 Gulliver/Getty Images-->

„ Сериозно угрижен съм от анулацията на плануваната среща в Сингапур сред президента на Съединени американски щати и водача на Корейската народнодемократична република. Съветвам двете страни да продължат разговора си и да намерят метод да реализират мир и да съгласуват унищожаването на нуклеарните мощности на Корейския полуостров “, съобщи Гутериш в Женева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР