След като директорът на болницата в Хасково поема ръководството на

...
След като директорът на болницата в Хасково поема ръководството на
Коментари Харесай

Разследване разкри фрапиращи афери в столичната болница „Света Анна“

След като шефът на болничното заведение в Хасково поема управлението на столичната Окръжна болница – "Света Анна " подписва контракт със старозагорска компания за прането на болничното долни дрехи. На предходния си пост Славчо Близнаков подписва контракт с компанията и по този начин години наред тонове болничното пране пътува сред Хасково и Стара Загора.

Преди пет години от болничното заведение в Хасково, Близнаков е назначен за шеф на столичната Окръжна болница и прането на Окръжна болница стартира да пътува от София до Стара Загора и назад. Общо 500 километра. Всеки ден.

Столична болница е усвоила 250 000 лв. за фиктивни курсове по британски език за санитарки

Защото шефът Близнаков е сключил контракт със същата старозагорска пералня?, отговорът търси проверяващ публицист.

Обществената поръчка, в която наред с поставените много особени условия, компанията печели с цена една стотинка на кг. Оферта е по-ниска с една стотинка от препоръчаното от останалите претенденти.

Тази процедура се ползва единствено и от други лечебни заведения, чието пране също всекидневно циркулира по пътищата на страната. Освен, че изминава стотици километри, постоянно пералните, до които пътува, са противозаконни. В тя с изключение на болнично пране се перат и завивките от детски ясли и градини.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР