След като дете откри 4-сантиметрова игла от спринцовка в пържолата

...
След като дете откри 4-сантиметрова игла от спринцовка в пържолата
Коментари Харесай

Експерти с първи версии за инцидента с пирона в пържолата на известен фотограф

След като дете откри 4-сантиметрова игла от спринцовка в пържолата си, още не е ясни по какъв начин тя е попаднала в месото. От Агенцията по храните считат, че иглата е попаднала в месото още в свинекомплекса.

Според доктор Илиян Бъчваров, който е ветеринар и притежател на свинекомплекс, това се е случило по време на имунизиране.

„ Ваксинацията нормално се прави зад ухото, поради на това, че животните не са закрепени и поради на това, че са мощни животни...при всяко придвижване (...) може да се счупи тази игла”, разяснява пред bTV доктор Илиян Бъчваров,собственик на свинекомплекс.

При преработката на месото шансът да се открие сходно парче от игла не е огромен, счита месарят Божидар Георгиев.

„ И няма по какъв начин от цялото животно да се нарежат части на по 4 сантиметра, с цел да се открие, т.е. ние режем едно парче, което се предлага в този тип, в него може да се крие този нож, да кажем острието”, съобщи Божидар Георгиев, месар.

Другата догадка е, че не става дума за имунизация. А за игла, употребена за окрехкотяване - придаване на търговски тип на месото. От най-големият свинкомплекс у нас - в село Козлодуйци, допуска, че иглата е останала от преработвателно дружество.

„ Няма по какъв начин просто да остане една игла. Най-малкото аз не видях някаква смяна в структурата на месото. То би трябвало да стане кафяво, би трябвало да се промени”, съобщи доктор Христо Панов, ветеринарен доктор в свинекомплекс в Козлодуйци.

Собственикът на компанията, доставила месото, отхвърли коментар до привършване на инспекцията на организацията по храните. Резултатите се чакат в края на седмицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР