След като десетки внучета на работещи в столичните детски градини

...
След като десетки внучета на работещи в столичните детски градини
Коментари Харесай

Постфактум София спря приема с предимство на учителски внучета

След като десетки внучета на работещи в столичните детски градини бяха признати отвън електронната система за класиране, от 11 юли това към този момент няма да е допустимо. Това оповестиха от общината постфактум - седмица след като работната група, през която в градините се влиза без класиране, е спряла да преглежда заявки за банкет на внуци на шефове, учители и чиновници в общинските детски градини и общинските учебни заведения. Забраната обаче идва, откакто на процедура внучетата са настанени за идната образователна година. Още не е оповестен протоколът от последното заседание на работната група, само че съгласно неофициална информация огромна част от прегледаните 200 заявки за банкет са били за внучета.

Наскоро " Сега " писа по какъв начин макар премахването им като дискриминационни на спомагателните точки за класиране за работещ в градината - родител или баба/дядо, персоналът на градините употребява опцията децата да бъдат вкарвани без класиране през специфичната работна група. През работна група се одобряват деца над избрания брой за класиранията. В София обаче от години има дефицит тук-там в детските заведения и хиляди деца остават неприети всяка година.

Само на заседанието на работната група на 24 април (това е последният качен онлайн протокол) да вземем за пример са прегледани 14 молби за приемане на внучета, чиито баби са директорки, учителки и помощник-възпитатели. Тогава шефката на дирекция " Образование " в общината Мария Минчева пледира: " До този миг сме приемали внучета, не може в този момент да не одобряваме. Трябва да бъдем поредни. Всяка колегия поддържа работещите си чиновници, единствено при нас не може. Това са хора, които повече от 30 години са работили в системата, толкоз генерации деца са отгледали. Това е въпрос и на почитание към труда им и аз стоя зад тях и ги поддържам. "

ВРАТИЧКА

Работната група има специфични правила, в които са изредени 7 хипотези за банкет. Повечето от тях са за деца в друг риск. Включена е и опцията да бъдат одобрявани децата на работещите в общинските детски градини. Последната, седма, догадка е " други случаи, които постановат банкет ". Точно по тази линия минаваха и внучетата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР