След като държавата задели 30 млн. лв. за униформите в

...
След като държавата задели 30 млн. лв. за униформите в
Коментари Харесай

Как български полицай се оказа с английски униформен панталон

След като страната задели 30 млн. лева за униформите в Министерство на вътрешните работи, тези, които не са получили работни облекла, ще бъдат обезщетени със задна дата. Защо в навечерието на полицейския митинг панталонът на един квартален контрольор е британски, споделя Теодора Енчева.

За да върви на работа, Оля, която е младши полицейски контрольор, е принудена да си купи униформа. Избира панталон, какъвто носи едно британско боби.

„ Техните униформи костват 25 паунда, продават се свободно по уеб сайтове, с цел да мога да си променям облеклата все пак… Осем часа при 40 градуса в найлон, по какъв начин може да издържите”, споделя Оля.

Според смяната на закона за Министерство на вътрешните работи служители на реда, които от 2011 до 2015 година не са получили униформа, ще получат пари, само че в границите на лимита за съответната година.

„ На мен лимитът ми е 400 лева, а зимната ми униформа коства 429 лева, по какъв начин ще ни ги изплатят?”, пита се обаче Оля.

Заради непроведени или оспорени публични поръчки, служителите на реда от години си купуват облекла, които не са унифицирани по цвят и кройка. Фенерчета, колани и обувки също купуват от личния си джоб и по този начин сумата стига до 700 лева

„ Ангажиментът е да се обезпечи униформено облекло и чиновниците към този момент го получават”, разяснява зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Въпреки обещаните облекла обаче, служителите на реда още веднъж ще излязат на митинг на 5 юли за по-високи заплати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР