След като дариха C-300 на КиевИталия ще изтегли системите си

...
След като дариха C-300 на КиевИталия ще изтегли системите си
Коментари Харесай

НАТО оставя Словакия без ПВО

След като подариха C-300 на Киев
Италия ще изтегли системите си SAMP-T

Италия възнамерява да изтегли наземната си система за противовъздушна защита SAMP-T от Словакия. Това заяви словашкият министър председател Роберт Фицо. Въпросната система беше краткотрайно ситуирана в Словакия, с цел да размени тази, която страната трансферира на Украйна.

“Получих уведомление от Рим, че италианската система за Противовъздушна отбрана, която те ни дадоха назаем за една година, ще бъде изтеглена от Словакия, тъй като имали потребност от нея другаде ”, сподели Фицо.

Премиерът изрази угриженост по отношение на сигурността на страната си, защото по неговите думи сега Словакия няма опция да отбрани въздушното си пространство.

“Първо, предходното държавно управление подари функционална, мощна съветска система за противовъздушна защита С-300 на Украйна. След това имахме американски ситеми “Пейтриът ”, които бяха отстранени. Сега и италианската система също ще бъде отнета. И запитвам, кой ще отбрани нашите атомни електроцентрали и стратегически цели? ”, съобщи Фицо.

След като беше определен през септември предходната година, Фицо, неприкрит критик на метода на Запада към спора в Украйна, спря военната помощ на Словакия за Киев. Във видео изказване в обществените мрежи той също по този начин даде обещание да не изпраща никога словашки войски в Украйна, даже това да му коства премиерския пост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР