След като ДАНС се занимава с разследването за шпионаж, а

...
След като ДАНС се занимава с разследването за шпионаж, а
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Борисов отговаря за ДАНС, а твърди, че не знае за разследването за шпионаж

След като ДАНС се занимава с следствието за шпионаж, а за тази организация дава отговор Борисов, който твърди, че не знае нищо – това е доста подозрително.
Това съобщи Кристиан Вигенин в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Изглежда това не е заплаха за националната сигурност откакто министър-председателят е коментирал, че няма нищо общо и не знае. След като става въпрос за Русия, приказва се за енергийните планове с тази страна. Ако Борисов не е знаел, че се готви това нещо, аз съм обезпокоен кои кръгове са знаели за тези деяние. Това което научихме и от ДАНС и то основния прокурор следва да забележим какво следва, тъй като много неща звучат много неуместно. В края на краищата хората имат право да харесват Русия. Преди да имаме цялостната информация не можем да вършим крайни изказвания. Искам да има един критерий към всички. Част от нещата, които се изнесоха не ми звучат съществено. Обвинен е един, само че очевидци, професори, публицисти се извеждат с белезници рано сутринта. Ако искаш едно следствие да се докара до край това ли е метода, запита Вигенин.

Той разгласи, че най-вероятно Българска социалистическа партия ще поддържа Мая Манолова за кмет на София.

Мая Манолова като омбудсман потвърди, че мисли за хората. Промяната е нужна и тя ще пристигна с Манолова. Има чувство, че смяната е допустима и сме покрай нея. Ние разчитаме, че общественото мислене на Манолова няма по какъв начин да бъде изтрито и ние считаме, че можем да работим с нея като предстоящ кмет на София.

Не съм в управлението на градската организация и не съм взел участие в диалози с Манолова. След като вземем нашето решение евентуално ще има отговор от нейна страна.

Фокусирани сме в София, акция ще тече в цялата страна. Ние водим положителна акция макар коментара на Бойко Борисов, че съперниците му ще водят мръсна акция. Ние имаме национална стратегия по какъв начин би трябвало да наподобява локалното ръководство. Ние желаеме изчерпателен спор по политиката и спор сред персони. Не можем да играем на терена на калта и мръсотията и фалшификации на изборите. Подаваме ръка на всички които не играят мръсно. Хората заслужават същински избор.

Като някогашен евродепутат и някогашен външен министър Вигенин разяснява и ресора, който България получи в Европейската комисия. Той съобщи, че не вижда смисъл в суперлативите, с които приказват ръководещите, тъй като няма добър и неприятен сектор и би трябвало да се приказва с натурализъм. В случая Мария Габриел е еврокомисар и тя няма да работи директно за България и тези милиарди няма да дойдат в България, съобщи той. В нейния сектор са все тематики, които са приоритет на националните държавни управления. Като споделяме 100 млн. евро в стратегия „ Хоризонт 20-20 “, те няма да дойдат в България. Парите не може да се раздават през прозореца на джипа, както го прави Борисов с българския бюджет. Парите са ясно и тъкмо разпределени. В ресора на Габриел са ресори в които България е слаба, би трябвало да се възползваме от благоприятни условия. Какво направихме с предходния й сектор – киберсигурност – докарахме я там, че в този момент Национална агенция за приходите би трябвало да заплаща санкция за теч на данни. Надявам се тя да успее и да се възползваме оптимално от опциите, които ще имаме с това реалистично.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР