След като дълго време цените на горивата не помръдваха от

...
След като дълго време цените на горивата не помръдваха от
Коментари Харесай

Горивата пак започнаха да поскъпват и прогнозите са за още по-висока цена

След като дълго време цените на горивата не помръдваха от междинна цена 2,08 лв. за литър А95 и 2,28 лв. за литър дизел, от началото на седмицата стартира гладко повишаване. Само за два-три дни междинната цена на двата типа гориво скочи с 3 стотинки на литър, демонстрират данните от профилирания уебсайт fuelo.net.
По отношение на бензина за последния месец повишаването е от общо 9 стотинки и прогнозата на fuelo.net е за продължаващо повишаване. Сега междинната цена е 2,11 лв. на литър, като долната и горната граница съгласно другите бензиностации и е много необятна – от приблизително 1,92 лв. в бензиностанциите на Марешки до приблизително 2,14 лв. в „ Лукойл”, „ Петрол” и OMV. По 1,88 лв. литърът върви в бензиностанциите „ Никсметал груп” на ул. „ Цар Иван Шишман” в Ботевград и „ Комплекс Кристал” на бул. „ Ломско шосе” 207 в София, а цели 2,45 лв. е литърът на бензиностация „ Дермиташ петрол” на изхода към Попово. 2,38 лв. пък е на „ Газпром” при Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина.
Що се отнася до дизела най-ниската междинна цена е 2,04 лв., още веднъж в бензиностанциите на Марешки, а най-високата междинна – 2,34 лв., отново е при „ Лукойл”, „ Петрол” и OMV. Всъщност по-ниско от 2,04 лв. няма, още веднъж „ Дермиташ петрол” е най-скъпа – 2,47 лв., при изхода за Попово. Поскъпването на дизела е също от 9 стотинки за последния месец с наклонност за още по-голямо повдигане на цената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР