След като даде нетипичното за стандартите на Ферари 7-о място

...
След като даде нетипичното за стандартите на Ферари 7-о място
Коментари Харесай

Фетел с мъгляво обяснение за слабата квалификация

След като даде нетипичното за стандартите на Ферари 7-о място в квалификацията за Гран При на Франция , водачът на „ скудерията” Себастиан Фетел разумно беше много издирван от медиите за пояснение на слабото си показване. Германецът даде доста неразбираеми отговори, като от думите му излезе, че главният проблем е бил обвързван с неналичието на сцепление.

Четирикратният международен първенец даде време в Q3, което беше с над 1,4 секунди по-лошо от това, с което Люис Хамилтън завоюва своя 60-и (и общо 86-и в кариерата) полпозишън за Мерцедес. Резултатът докара до рядка панорама напоследък, защото и двата болида на Макларън се подредиха пред Фетел.

В хода на последния стадий от квалификацията Фетел рапортува за несполучливо превключване на по-висока предавка, което осуети първия му опит за бърза обиколка. В резултат на случилото се водачът прибра болида за малко в гаража. „ Не знам какво стана. Загубих толкоз доста инерция, че към този момент нямаше смисъл да приключвам тази обиколка”, разяснява германецът.

„ Имах мощни и слаби мигове. В някои обиколки усещах колата сносно, само че в други – не. В последна сметка не съумях да извадя най-хубавото от нейния капацитет, което не е приемливо. Беше ми мъчно, тъй като в някои обиколки беше сносно и усещах положителния резултат. В идната обаче към този момент нямах същото сцепление. Срамота е, че това се случи в Q3, щеше да бъде по-добре, в случай че бяхме мудни в другите сегменти от квалификацията. В края на краищата обстановката е такава, каквато е.”

„ Отказахме се от множеството усъвършенствания, а това не беше стъпката, която чакахме. Мисля, че въпреки всичко разполагаме с положително движение, което ще ни разреши мощно съревнование. Мерцедес е надалеч напред, само че ние ще се сборим с Ред Бул”, добави Фетел.

Не пропускайте нито момент от Гран При на Франция, 8-и кръг от шампионата на Формула 1, в неделя, 23 юни, от 16,10 часа посредством директното предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР