След като чува как съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс

...
След като чува как съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс
Коментари Харесай

Предприемачът, на когото САЩ отказа 8 пъти виза, сега е милиардер

След като чува по какъв начин съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс изнася лекция за интернет преди три години, Ерик Ян взема решение, че желае да стане част от Силициевата котловина.

Тогава обаче роденият в Китай бизнесмен удря на камък. Правителството на Съединени американски щати отхвърля да му даде виза за всички 8 пъти, в които той кандидатства за нея, написа Bloomberg.

След две години на непрестанни опити и твърди отводи, 49-годишният Ян съумява да стигне в Щатите. И в този момент е мажоритарен акционер и основен изпълнителен шеф на компанията за видеоконферентни услуги - Zoom Video Communications, която стигна до 751 милиона $ на първото си обществено предложение тази седмица.

Тогава Ян и фамилията му продават дял от компанията на стойност 57 милиона $, като цената за акция е 36 $. Акциите на компанията затвориха на цена от 62 $ през първия ден в Ню Йорк, като делът на Ян и фамилията му се равнява на 3,2 милиарда. Нетната облага на Zoom е 7,6 милиона $, а годишните доходи 331 милиона $ за фискалната година, която завърши през януари.

Очаква се международният пазар на видеоконференциите да се разраства с съвсем 8 % на година до 2026 година. Това се дължи на наклонността от ден на ден хора да работят от домовете си.

Преди да започва Zoom през 2011 година, Ян е работил в компанията WebEx Communications, чийто предмет на активност са също видеоконференциите. После Ян продължава да работи във компанията за IT услуги Cisco Systems откакто тя придобива първата WebEx за 3,2 милиарда $ през 2007 година.

До концепцията за Zoom младият бизнесмен, стига откакто доста пъти му се е налагало да пътува 10 часа, с цел да се види с приятелката си.

" Тогава си споделих, единствено в случай че имаше умна технология и можех да я видя просто с натискане на копчето ", споделя Ян.

Ян се причислява към тима на ръководителите - Сергей Брин на Alphabet, Джейсън Хуанг на Nvidia и Илън Мъск на Tesla. Всички те са имигранти, които стават милиардери, откакто спомагат за основаването и развиването на огромни софтуерни компании в Силициевата котловина.

Съединени американски щати се оказва и обичаната страна на повече от 75 % от богатите китайци, които желаят да емигрират съгласно изследователския институт Hurun Research./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР