След като чува как съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс

...
След като чува как съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс
Коментари Харесай

Предприемачът, на когото САЩ отказа 8 пъти виза, сега е милиардер

След като чува по какъв начин съоснователят на Microsoft - Бил Гейтс изнася лекция за интернет преди три години, Ерик Ян взема решение, че желае да стане част от Силициевата котловина.

Тогава обаче роденият в Китай бизнесмен удря на камък. Правителството на Съединени американски щати отхвърля да му даде виза за всички 8 пъти, в които той кандидатства за нея, написа Bloomberg.

След две години на непрестанни опити и твърди отводи, 49-годишният Ян съумява да стигне в Щатите. И в този момент е мажоритарен акционер и основен изпълнителен шеф на компанията за видеоконферентни услуги - Zoom Video Communications, която стигна до 751 милиона $ в първото си обществено предложение тази седмица.

Тогава Ян и фамилията му продават дял от компанията на стойност 57 милиона $, като цената за акция е 36 $. Акциите на компанията затвориха на цена от 62 $ през първия ден в Ню Йорк, като дяла на Ян и фамилията му се равнява на 3,2 милиарда. Нетната облага на Zoom е 7,6 милиона $, а годишните доходи 331 милиона $ за фискалната година, която завърши през януари.

Очаква се международният пазар на видео конференциите да се разраства с съвсем 8 % на година до 2026 година. Това се дължи на наклонността от ден на ден хора да работят от домовете си.

Преди да започва Zoom през 2011 година Ян е работил в компанията WebEx Communications, чийто предмет на активност са също видео конференциите. После Ян продължава да работи във компанията за IT услуги Cisco Systems откакто тя придобива първата WebEx за 3,2 милиарда $ през 2007 година.

До концепцията за Zoom младият бизнесмен стига откакто доста пъти му се е налагало да пътува 10 часа, с цел да се види с приятелката си.

" Тогава си споделих, единствено в случай че имаше умна технология и можех да я видя просто с натискане на копчето ", споделя Ян.

Ян се причислява към тима на ръководителите - Сергей Брин на Alphabet, Джейсън Хуанг на Nvidia и Илън Мъск на Tesla. Всички те са имигранти, които стават милиардери, откакто спомагат за основаването и развиването на огромни софтуерни компании в Силициевата котловина.

Съединени американски щати се оказва и обичаната страна на повече от 75 % от богатите китайци, които желаят да емигрират съгласно изследователския институт Hurun Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР