След като чухме доста обяснения през последните десетина дни около

...
След като чухме доста обяснения през последните десетина дни около
Коментари Харесай

С особена дързост и цинизъм

След като чухме много пояснения през последните десетина дни към случая с жилището, което употребява безплатно финансовият министър на ГЕРБ Владислав Горанов, с чиста съвест можем да кажем, че той е постигнал своята фантазия " да се развие пълноценно ". Поне с подобен претекст, че Народното събрание не му разрешава " да се развива пълноценно " той разгласи през февруари 2014 година че напуща Народното събрание. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преразказа някаква сълзлива история, по какъв начин Горанов му споделил, че не можел да седи в пленарната зала поради 2000 лева заплата, в случай че имал жена, две деца и мислел за трето, а на всичкото от горната страна неговите сътрудници финансисти към този момент станали милионери.

Сигурно някои последователи на ГЕРБ тогава също са се умилили от тежката финансова незадоволеност на Владислав Горанов и са се възрадвали, че момчето беше нараснало във финансов министър няколко месеца по-късно и по този начин към този момент четири години. Откъде благите хора да знаят, че до момента в който се е жалвал на Борисов (ако въобще това са действителните аргументи за демарша му през 2014 г.) Горанов към този момент две години е живеел без пари в големия първокласен апартамент на кръстника си Иван Сариев. Както разбрахме от изявлението му в понеделник пред Нова ТВ той напряко е бил заставен от събитията да направи това, тъй като фамилията му изпитало уплах от пернишкото земетресение през 2012 година и приели предлагането на кръстника да се реалокират в апартамент на по-нисък етаж.

Стотици хиляди хора от София, Перник и селата в близост изпаднаха в смут по време на земетресението от май 2012 година, само че какъв брой от тях са имали шанса да разполагат с кръстници, които гостоприемно и гратис да ги настанят за повече от шест години в 180 квадратни метра апартамент, в първокласен комплекс, за който 90% от българите могат единствено да мечтаят. Поредната сълзлива история. Как да не изпиташ възмущение от дейностите на прокуратурата, която в този момент разпореди на КОНПИ да ревизира финансовия министър за незаконна полза и търговия с въздействие.

Горанов мислел, че това не е проблем и не заявил, че населява жилището. " Всички сметки и разходи по жилището си ги заплащах аз и сега, в който се смени законът, и трябваше тия обстоятелства и условия да се заявяват аз доста мислих дали това в действителност съставлява проблем за мен ", сподели Горанов. Видите ли, финансовият министър не вдянал, че Сариев не му е кръвен родственик и не може безпроблемно да му подарява парцели или да ги дава за безплатно прилагане. За Горанов, който май би трябвало по-добре от нас да познава законите за спор на ползи, тези неща не са проблем, само че за България и българите те се трансформират във все по-голям проблем. Точно поради ей такива " елементи " от биографията на ръководещите от ГЕРБ, и освен на тях, в една от най-бедните европейски страни пораства напрежение, клокочи, ври тайно и макар дружните старания на ръководещи, работодатели и медии, то ще се взриви някой ден като тенджера под налягане.

Финансовият министър на ГЕРБ не за пръв път показва надменност и цялостна липса на обществена сензитивност към по-малко имотните от него. През 2013 година той да вземем за пример попита: " Не е ли срамно мъж на 50 година да няма спестени 20 хиляди лева? " Не, Горанов, не е срамно. То напряко си е неизбежно в случай, че такива като тебе ръководят финансите и всичко останало на страната. А предходната година същият ехидно подметна, че " справедливостта е класово разбиране и е недостижима ". Интересно дали това се отнася и за инспекциите на прокуратурата? Също по този начин ще бъде забавно да забележим дали прокуратурата ще се заинтригува и от различен парцел, който съгласно медийни изявления е директно обвързван с Владислав Горанов.

Още от 2015 година уеб сайтът " Фрогнюз " в няколко изявления споделя за един парцел на Витоша, в местността " Ярема ", който е с размерите на прогимназия, и за който съседи и служащи разказвали, че се употребява от Владислав Горанов, а той и жена му даже надзиравали градежа на обекта. Т.е. по същото време до момента в който от уплах живеят без пари в първокласен апартамент. Финансовият министър отхвърля тези изявления, само че около новите разкрития уеб сайтът " Бивол " заяви, че въпросната двуетажна вила също принадлежи на фамилията на кръстника Сариев и по-точно на брачната половинка му Снежана. Не бързайте да събирате две плюс две, с цел да получите четири. В България, където теорията на вероятностите беше опровергана, откакто в тотото, в два следващи тиража се паднаха едни и същи цифри, математиката не е това, което е в другите страни.

Поради това хората нямат и особени очаквания в правораздаването.

Много постоянно може прочетете за някой престъпник, правосъдна дефиниция че е направил действието " с особена смелост и цинизъм ". Вероятността да бъде оповестено, че Владислав Горанов е извърши " действие " е много слаба, това би било еднакво на прострелване от упор на третия кабинет на Бойко Борисов, който по-късно надали ще изтрае доста дълго. Но каквото и да стане с тази инспекция, " особената смелост и цинизъм ", които ни сервират ръководещите от ГЕРБ, не подлежат на инспекция, те са аксиома. Не че на останалите жители на татковината от това им става по-леко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР