След като Челси разгроми Евертън с 4:0, мениджърът на победителите

...
След като Челси разгроми Евертън с 4:0, мениджърът на победителите
Коментари Харесай

Лампард: Всички говорят за младите, но важни са ни тези с опита

След като Челси разгроми Евертън с 4:0, мениджърът на спечелилите Франк Лампард нямаше никакви забележки към своите футболисти. Лондончани не престават да са четвърти в класирането и усилват възможностите си за място в Шампионската лига.

“Има още доста време, би трябвало да останем фокусирани върху изявите си. Но най-малко всичко зависи от самите нас. Преди време споделих, че сме новобранци в борбата, само че имах поради това поради програмата ни”, разяснява някогашният национал на Англия.

Лампард похвали всичките си играчи, които не дадоха късмет на противника. “Днешният дуел ми подсети на други по-рано през сезона, в които не успяхме да спечелим, а играехме също толкоз мощно - продължи наставникът. - Този сезон всички приказват за младите ни футболисти, само че ние се нуждаем от опита на такива като Оливие Жиру, Педро и Вилиан. Виждате по какъв начин Оли (б.р. - Жиру) дава всичко от себе си, а и е приказен и в съблекалнята. Виждаме една комбинация в отбора, което е ужасно. Можем доста да приказваме и за Кепа Арисабалага, за Рос Баркли, за Маркос Алонсо и т.н.”

74 - Billy Gilmour completed more passes than any other player in Chelsea's 4-0 win over Everton. Assured. #CHEEVE pic.twitter.com/mO66PrFV1G
— OptaJoe (@OptaJoe) March 8, 2020
Отново превъзходно се показа юношата Били Гилмор, който действаше на позицията на Жоржиньо. “Още когато взех решение да опитвам Били в тази роля, се видя, че той може да се оправи. Усещах, че още щом го вкараме в игра, той ще стартира да играе добре поради качествата си. Днес видяхме втори негов мощен дуел след този против Ливърпул. Искам обаче да го задържа крепко стъпил на земята, тъй като внезапно му идва доста на главата - както на неговата, по този начин и на фамилията му. Гилмор ще осъзнае, че сложното занапред стартира и ще бъде оценен на напълно друго равнище. Били е надарен. На неговата възраст и аз играех, само че не получавах топката при всяка офанзива и не завършвах с толкоз доста докосвания. Той продължи да бъде брилянтен и когато го изтеглихме в по-предна позиция през днешния ден. За мен не значи нищо това, че той е на 18 години.”

Премиър лийг 29 кръг, неделя 8 март  Челси 4:0краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР