След като бяха представени в рамките на 72-ото издание на

...
След като бяха представени в рамките на 72-ото издание на
Коментари Харесай

Рокетмен и Болка и слава със силна заявка за наградите Оскар

След като бяха показани в границите на 72-ото издание на филмовия фестивал в Кан, филмовата биография на сър Елтън Джон Рокетмен (реж. Декстър Флечър) и Болка и популярност (реж. Педро Алмодовар) провокираха неспокойствие измежду критиците и за идващите награди Оскар.

Причината – и двете заглавия бяха признати извънредно добре в Южна Франция, както от експерти, по този начин и от феновете на седмото изкуство. Предвид приликите сред Рокетмен и Бохемска рапсодия (която си потегли с най-вече – 4, статуетки от Американската кино академия този февруари) – най-малкото поради Декстър Флечър, който довърши биографията на Фреди Меркюри след уволнението на Брайън Сингър, то новият му филм съвсем несъмнено ще се разпише с номинации.

Болка и популярност на Алмодовар също има немалки шансове, като Sony Pictures Classics, които купиха правата за разпространяването на кино лентата в Щатите, се чака напълно скоро да провеждат прожекция за членовете на Американската академия.

В случай, че Испания реши да заложи на Болка и популярност в интернационалната категория (доскоро чуждоезична), то по-изненадващ би бил сюжета, в който лентата се размине с номинация. Нещо повече, съгласно спекулации Антонио Бандерас също дава мощна поръчка за номинация за артист в основна роля за присъединяване си в плана на Алмодовар. Това ще е първа номинация за Оскар за екранния Зоро.

Междувременно Марвел към този момент показаха своята последна кинорожба - Отмъстителите: Краят на Американската кино академия. Тези прожекции не са необичайност в средите, като всичко зависи от това по какъв начин членовете ще гласоподават в навечерието на номинациите.

Въпреки това експерти загатват, че продуцентите зад Отмъстителите залагат немалки очаквания, че след пробива на Черната пантера - първият филм за комиксов воин на Марвел с номинация за най-хубав филм, същото може да се случи и с дълго чакания край на актуалната фаза на големия франчайз. Още повече, когато Краят бележи незабравим триумф в международния боксофис.

През 2020 година церемонията по връчването на премиите Оскар още веднъж се чака да преминат без водещ. За това загатна шефката на ABC Кари Бърк още в края на месец март, като за същото тя приказва и неотдавна заявявайки, че няма желание да трансформира формата. Припомняме, че малкия екран ABC ще излъчва премиите и идната година.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР