След като бяха обвинени в мълчаливо съгласие, от ГЕРБ обявиха,

...
След като бяха обвинени в мълчаливо съгласие, от ГЕРБ обявиха,
Коментари Харесай

Парламентарни групи в спор да канят ли Митрофанова при откриването на 48-ото НС

След като бяха упрекнати в безмълвно единодушие, от ГЕРБ оповестиха, че са срещу наличието на съветската посланичка

Спор дали съветският дипломат Елеонора Митрофанова да бъде поканена на откриването на 48-ото Народно заседание провокира искри сред „ Демократична България “, „ Възраждане “ и ГЕРБ.

Бившият и новоизбран народен представител от Демократична България Ивайло Мирчев разгласи, че въпросът е бил разискван на организационна среща.

Той разказа обстановката във фейсбук по този начин:

" Как се стигна до това Митрофанова да бъде поканена на откриването на Народното събрание? Първа организационна среща за съставяне на новия парламент. Администрацията предлага на откриването да бъде поканена дипломат Митрофанова.

Надежда Йорданова от Демократична България предлага да си спестим посланика на Русия и се опълчва. Надежда е подкрепена само от представителите на “Продължаваме смяната ”.

“Възраждане ” декларират, че държат на наличието на Митрофанова, а “пазителите ” на евроатлантизма от ГЕРБ смирено и с безмълвие не споделят и дума против концепцията посланикът на държава-агресор, водеща неуместна война, изправила на нокти цяла Европа, да участва при откриването на 48-ия парламент на европейска България. Сходна реакция на безмълвна поддръжка виждаме и от Движение за права и свободи, от партията на Янев и от Българска социалистическа партия.

Това са обстоятелствата. А на следващия ден в ТВ студиата ще се изпълни още веднъж с евроатлантически лъвове от ГЕРБ, които ще ни изясняват по какъв начин са за НАТО и против Путин, на който слугуваха, до момента в който бяха на власт. И против който и през днешния ден не смеят да гъкнат. "

Малко по-късно от ГЕРБ реагираха със своя позиция.

Във връзка с извършена неофициална среща в Народното събрание през днешния ден, на която са обсъждани елементи към старта на новия парламент и първото му съвещание, от ГЕРБ заявяваме, че:

- ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди военната експанзия на Русия в Украйна;

- ГЕРБ беше първата партия в България, която постави украинското знаме в централата си и то се намира там и до днес;

- ГЕРБ беше партията, която публично внесе в Народното събрание предложение за даване на оръжие на Украйна.

В унисон с позицията и дейностите ни до в този момент, ГЕРБ е срещу наличието на посланика на Руската Федерация в България Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48-то Народно заседание, оповестиха от партията с прессъобщение.

В последна сметка все още не е ясно дали Митрофанова ще бъде поканена дружно с другите непознати дипломати у нас, каквато е традицията. От пресцентъра на Народното събрание оповестиха за „ Флагман “, че към този момент нямат такава информация.

Припомняме, че съветската посланичка при откриването на 47-ото Народно заседание, като направи усещане, че тя не съблюдава правилото за носене на маска по време на епидемиологичната тогава конюнктура. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР