След като броят на новоподадените молби за безработица в САЩ

...
След като броят на новоподадените молби за безработица в САЩ
Коментари Харесай

По-зле от 2008 г.: Колко ипотеки могат да станат необслужвани в САЩ

След като броят на новоподадените молби за безработица в Съединени американски щати надвиши 10 млн. в границите на по-малко от половин месец, в този момент се задава идващият удар върху стопанската система, който ще бъде повлечен от банковия бранш, защото прогресивно повече хора няма да могат да изплащат ипотеките си.

Засега в страната платците, наранени от пандемията, ще могат да се възползват от тримесечен мораториум върху заемите си, през който няма да се акумулират наказания и да се намалява кредитният им рейтинг. Но въпреки всичко след този период те ще би трябвало да възобновят заплащанията, което, поради прогресивно растящия брой безработни, евентуално ще докара до вълна от необслужвани заеми.

Всъщност съгласно основният икономист на Moody " s Марк Занди 30% от ипотечните заеми на общо над 15 млн. американци може да станат необслужвани, освен това в извънредно къс период - доникъде на лятото, съобщи Zero Hedge. " Това е невиждано събитие ", сподели професорът по недвижими парцели и финанси в Wharton School към University of Pennsylvania Сюзън Уочър. " Голямата финансова рецесия се разви за години. Този път обстановката се развива в границите на седмици. "

Планът за момента е стопанската система да се възвърне бързо, откакто болестта премине, след което индивидите с компликации при заплащанията на заемите да бъдат подкрепени. Това обаче надали ще се случи, поради към този момент взетите ограничения и прекъсването на стопанската система, защото вредите върху обособените браншове се популяризират вълнообразно и към този момент са обхванали цялото стопанство. Невъзможно е да се обезпечат бейлаути за безусловно всички, когато всичко е затворено.

" Никой не знае какъв брой ще продължи изключителното състояние ", сподели Андрю Якабович от Enterprise Community Partners. " Програмата за мораториум разрешава на всеки да удари пауза на заплащанията на заемите в сегашните условия. След това ще забележим по какъв начин ще наподобява светът след шест или дванадесет месеца. "

Напълно допустимо е да се стигне до опрощаване на дълг от страна на държавното управление, откакто интервала за мораториум на заплащанията изтече. Властите може и да вземат ограничения и срещу всеобщата вълна от банкрути, която по този начин или другояче към този момент залива стопанската система на страната, тъй като тя ще окаже спомагателен потрес върху финансовата система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР