След като Благоевградско беше обявено за червена зона, Петрич е

...
След като Благоевградско беше обявено за червена зона, Петрич е
Коментари Харесай

Червените зони: В Петрич се преустановяват масовите мероприятия

След като Благоевградско беше оповестено за алена зона, Петрич е следващата община, която вкарва спомагателни противоепидемични ограничения.

На незабавно съвещание на общинския действен щаб са анулирани всички прояви, свързани с отбелязването на 108-годишнината от освобождението на града, оповестява Българска телеграфна агенция. Отменят се всеобщи прояви навън и закрито, включително сватби, кръщенета, празненства и надпревари.

Отменят се футболни срещи в града и се затваря подготвителният развой на двете спортни зали в Петрич. Затварят се и пенсионерските клубове, а контролът по осъществяване на противоепидемичните ограничения се ускорява.

Броят на инфектираните в региона се усилва, а ситуацията във филиал Петрич на „ Югозападна болница “ е усложнена. В рамките на две седмици новорегистрираните случаи на ковид са 61. Само за два дни - 19 и 20 октомври, случаите са 24.

Настанени за лекуване с COVID-19 в града са общо 42 пациенти, като четирима от тях са интубирани. Трима са позитивните за ковид лекари от лечебното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР