След като беше внесена тихомълком между първо и второ четене,

...
След като беше внесена тихомълком между първо и второ четене,
Коментари Харесай

Промените за ERM-2 минаха през бърза писта в парламента

След като беше импортирана тихомълком сред първо и второ четене, поправката за ERM-2 бе призната през днешния ден небрежно и без диспути от депутатите. Чрез измененията в Закона за Българска народна банка, импортирани от ГЕРБ през преходните и заключителни разпореждания на Валутния закон, се извършва условието на ЕЦБ да се „ отключи “ курсът евро/лев при влизане в „ чакалнята “ на Еврозоната, а преди този момент той ще бъде контрактуван на скрито съвещание сред останалите страни във валутния съюз.

Заради потайността на процеса по внасяне на поправката в обществото се сътвори нервност към опцията курсът да доближи пет лв. за евро и даже за стабилността на Валутния ръб. След като провокира тази информационна рецесия, ръководещата коалиция бе принудена от премиера Бойко Борисов да изиска позволение от Народното събрание да се откаже от ERM-2 и надлежно от Еврозоната, в случай че останалите страни решат, че курсът ще бъде по-различен от в този момент закрепения 1.95583 лв. за евро, прецизира economic.bg.

Финансовият министър Владислав Горанов, както и шефът на Българска народна банка Димитър Радев обаче подсигуряваха, че няма заплаха за стабилността на българската валута и валутния ръб до приемане на еврото. Едно от неофициалните условия за приемане на европейската валута е българските приходи да доближат най-малко 70% от европейските.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР