След като беше призована от Народното събрание да подаде оставката

...
След като беше призована от Народното събрание да подаде оставката
Коментари Харесай

Ралица Агайн: Никога не съм бягала от трудни решения

След като беше призована от Народното събрание да подаде оставката си поради дейностите на Комисията по финансов контрол по проблема с банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение "Олимпик “, заместник-председателят на КФН Ралица Агайн през вчерашния ден го направи.

Тя съобщи, че решението й е честен акт и не счита, че има пропуски в работата й.

Българска социалистическа партия изиска изключително съвещание на Народното събрание

Подчертавайки, че отговорите й към момента са лимитирани, макар освободения пост, Агайн излезе с коментар в "Здравей, България”.

"Никога не съм бягала от сложни решения. Каквото съм решила, че е належащо, в това число и най-тежките решения, съм го предложила на своите сътрудници ", безапелационна бе тя.

"В бранша пораждат проблеми съвсем всекидневно и те се вземат решение - всекидневно. Има съществени проблеми, тъй като наградите по застраховка "Гражданска отговорност” предходната година не бяха задоволителни. Очаквам, че и тази ще са недостатъчни”, разясни още Агайн.

От през днешния ден застрахованите в "Олимпик " остават без "Гражданска отговорност "

"Разшири се обсегът на лицата, които имат право да получат компенсации по тази застраховка. Това ще усили разноските на застрахователите, които би трябвало да са подготвени да изплащат компенсациите по този уголемен обсег. Това са обилни проблеми в сектора”, изясни тя.

Прокуратурата ревизира Комисията за финансов контрол поради „ Олимпик “

Задава ли се нов банкрут

Ралица Агайн бе запитана дали има информация за задаващ се нов банкрут на различен осигурител, чийто притежател от години живее в Швейцария. Повод за въпроса са изказвания в изявления на родните ежедневници.

"Във всеки един случай, в който застрахователят не разполага с задоволително средства или не е заделил задоволително запаси, законът изисква този осигурител да бъде капитализиран ", отговори Агайн.

"Такива условия бяха наложени десетки на брой през последните 2 години по мое предложение. Всички случаи, без 2, акционерите съумяха да внесат нужните средства. На останалите два им бе наложена най-тежката мярка и лицензите им бяха отнети предходната година ", изясни тя.

Кой ще върне парите на застраховалите се в "Олимпик "

"Секторът мина доста тежки инспекции, взаимно с Европейската комисия. Резултатите демонстрираха, че изцяло той е стабилен”, заключи обстановката в страната Ралица Агайн.

"Ние (КФН) сме тези, които носим отговорност за това кой акционер позволяваме в български осигурител и това са доста тежки решения”, акцентира тя.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР