След като беше постигнато споразумение между Русия и Украйна за

...
След като беше постигнато споразумение между Русия и Украйна за
Коментари Харесай

Руската прокуратура иска бойците от Азов да бъдат обявени за терористи и съдени

След като беше реализирано съглашение сред Русия и Украйна за извеждане на ранените украински бойци от " Азовстал " през днешния ден съветската Генерална прокуратура прикани Върховният съд да разгласи " Азов " за терористична организация и да забрани активността и в Русия. Заседанието на съда ще бъде извършено на 26 май, оповестява Военновъздушни сили.

Преди това в съветската Дума, депутати се оповестиха срещу размяната на бойците от " Азов " с съветски военнопленници с аргумента, че " това са нацистки нарушители, които би трябвало да бъдат съдени ".

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин разяснява, че " нацисти не могат да бъдат предмет на замяна на пленници ", само че не загатна съответно " Азовстал ".

На журналистически въпрос дали украинските бойци ще бъдат третирани като военнопрестъпници или военнопленници, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори:

" Единственото, което желая да припомня, е изказването на Владимир Путин, че те ще бъдат третирани съгласно интернационалното право “.

Евакуацията от металургичния цех бележи края на най-дългата и най-кървава борба от войната в Украйна и е доста проваляне за украинските сили, отбелязва Агенция Франс Прес. За украинците заводът " Азовстал " се трансформира в знак - там стотници украинци продължаваха да се отбраняват, макар че по-голямата част от град Мариупол към този момент беше под съветски надзор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР