След като Белият дом спрял военната помощ за Украйна, топ

...
След като Белият дом спрял военната помощ за Украйна, топ
Коментари Харесай

Екипът на Тръмп замразил украинската криза и работил върху закупуването на Гренландия

След като Белият дом спрял военната помощ за Украйна, топ чиновниците на Доналд Тръмп се опитвали да я възстановят , само че не съумели да провеждат среща с президента, защото екипът му е бил прекомерно ангажиран с реализиране на проекта му за закупуване на Гренландия.

Това излиза наяве от новопубликувани показания пред Конгреса на Съединени американски щати, написа " Гардиън ".
 Показанията на Бил Тейлър уличават Тръмп в напън против Украйна
Показанията на Бил Тейлър уличават Тръмп в напън против Украйна

Пълна стенограма на чуването му в Конгреса…

Изпълняващият длъжността дипломат на Съединени американски щати в Украйна Бил Тейлър е декларирал пред Конгреса, че заповедта на Тръмп от средата на юли да се спре военната помощ за Украйна е провокирала поредност от срещи на високо равнище сред членове на кабинета за по какъв начин да възобновят помощта за Киев, като се взема под внимание неотложността й поради съветската военна намеса в Източна Украйна.

Тейлър даде показания на 22 октомври, само че комисии към Камарата на представителите на Съединени американски щати, провели чувания по отношение на следствието за импийчмънт против Тръмп, разгласиха цялостната стенограма в сряда .

Посланикът е съобщил пред конгресмените, че в администрацията са били единомислещи на всяко равнище, че помощта за Украйна би трябвало да бъде възобновена и че Държавният департамент, Пентагонът, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ и съветникът по националната сигурност са работили взаимно за образуване на незабавна среща с Тръмп, " с цел да го убедят да отпусне помощта ".
 Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал напън против Украйна Обновена
Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал напън против Украйна

Обвързал е военната помощ с следствие против Байдън…

Но те не са съумели да провеждат среща до септември . Тейлър разказал, че част от повода се корени в това, че през този интервал секретарите са били на работни визити в чужбина , само че посланикът добавил: " Мисля, че по това време също беше въпросът за Гренландия, за закупуването на Гренландия , което лиши доста сила на Съвета за национална сигурност ".

На 20 август Тръмп анулира аудиенция в Дания въз основата, че датският министър председател Мете Фредериксен " не е заинтригувана да се разисква закупуването на Гренландия ". Тя дефинира предлагането на американския президент като " неуместно за разискване ".
 Съединени американски щати открива консулство в Гренландия
Съединени американски щати открива консулство в Гренландия

Като част от проект за увеличение на американското наличие в Арктика

Тръмп разгласи два дни по-рано, че съществено е разглеждал концепцията, само че не е приоритет.

Коментарът на Тейлър демонстрира, че концепцията на Тръмп да закупи Гренландия е пренасочила огромна част от ресурсите на Съвета за национална сигурност за сметка на други въпроси, които са обсъждани от останалата американска администрация като цели пред националната сигурност.
 Датските депутати се подиграват с Тръмп и концепцията да купи Гренландия
Датските депутати се подиграват с Тръмп и концепцията да купи Гренландия

Но съществено регистрират възходящия интерес на Съединени американски щати към Арктика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР