След като бе спряна преди повече от месец, обществената поръчка

...
След като бе спряна преди повече от месец, обществената поръчка
Коментари Харесай

Отново е пусната поръчката за система за таксуване в градския транспорт в София

След като бе спряна преди повече от месец, публичната поръчка за новата система за таксуване в градския превоз в София е оповестена още веднъж. Търгът е с непроменени параметри – оптималната стойност 88 млн. лв. без Данък добавена стойност, която ще се изплаща на равни месечни вноски за 10 години, като срокът за въвеждане в употреба, след сключване на контракт, е сред 18 и 24 месеца.

Бъдещата системата ще предлага опция за таксуване на база изминато разстояние или за време, разнообразни способи за заплащане, в това число и онлайн. Хартиените билети ще бъдат сменени от карти, които ще важат за метрото и всички линии от наземния градски превоз. Във всички транспортни средства ще бъдат сложени видеокамери и сензори, които ще броят качващите се пасажери.

Процедурата беше оповестена от общинското сдружение " Център за градска подвижност " в средата на май, а две седмици по-късно 3 компании подадоха тъжби против процедурата в Комисията за защита на конкуренцията, по които регулаторът към момента не се е произнесъл. Тогава шефът на сдружението Христиан Петров издаде заповед за краткотрайното прекъсване на търга.

Само след седмица от пресцентъра на " Център за градска подвижност " оповестиха, че процедурата е спряна. От там показаха, че повода за това не са подадените тъжби, а желанието на сдружението да даде повече време на претендентите, с цел да приготвят документите си за присъединяване. Новият период за присъединяване е 13 септември, като офертите на претендентите ще бъдат отворени ден по-късно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР