След като бе обявено, че Ланс Строл ще пропусне единствения

...
След като бе обявено, че Ланс Строл ще пропусне единствения
Коментари Харесай

Потенциалният заместник на Строл вече е в симулатора на Астън Мартин

След като бе оповестено, че Ланс Строл ще пропусне единствения предсезонен тест във Формула 1 поради травма поражда въпросът дали канадецът ще се възвърне в точния момент, с цел да взе участие в Гран При на Бахрейн идната седмица.

При отсъствието на Строл е доста евентуално новото попълнение на Астън Мартин Фернандо Алонсо да изнесе съвсем цялата, в случай че не и цялата подготовка на отбора в края на тази седмица. Това обаче може да се промени в зависимот от развиването на положението на Строл.

Канадецът се контузи при рухване със своя велосипед по време на подготовка в Испания по-рано през днешния ден. От Астън Мартин не разкриха детайлности за случая, само че обясниха, че техният водач е получил леки травми, без да се прецизира какви тъкмо.
 Ланс Строл пропуща предсезонните проби във Формула 1 след рухване с колело Ланс Строл пропуща предсезонните проби във Формула 1 след рухване с колело
Напълно е допустимо той да би трябвало да пропусне надпреварата на „ Сахир “ идната седмица, което значи, че или Щофел Вандоорн, или Фелипе Другович ще би трябвало да седне зад кормилото на AMR23 за откриващия кръг за сезона във Формула 1. По-веротятно е тази чест да се падне на Другович, който би било разумно да получи и спомагателни километри за подготовка в хода на тази седмица.

Вандоорн, който има предходен опит във Формула 1, няма да бъде разполагаем на Астън Мартин за тестванията на „ Сахир “ поради своите задължения към отбора на Държавна сигурност Пенске във Формула Е. В събота напълно електрическият шампионат ще организира своя четвърти кръг за сезона в Кейптаун (Южна Африка), а първата подготовка преди него ще бъде в петък. Тестовете в Бахрейн стартират в четвъртък и ще продължат до събота.

Дали инцидентно, или не, само че почти по същото време, когато бе оповестено, че Строл ще пропусне тестванията в края на тази седмица Другович разгласява стори в своя профил в Инстаграм, на което се вижда, че през днешния ден той е бил в симулатора на Астън Мартин в Силвърстоун. Все още не е ясно дали това значи, че бразилецът ще кара на теста в Бахрейн, или тази негова сесия в симулатора е била планувана още преди травмата на Строл.

Ако се стигне до присъединяване на Другович в тестванията на „ Сахир “, а и в надпреварата идната седмциа, то той ще стане първият представител на Бразилия, който ще взе участие във Формула 1 от своя адаш Фелипе Маса, който за последно започва в Гран При на Абу Даби през 2017 година. Малко иронично, само че тогава Маса бе съотборник с контузения Строл в Уилямс.

За тима на Астън Мартин потреблението на аварийни водачи няма да е непознато. Между 2020 и 2022 английският екип трябваше да разчита цели пети пъти на услугите на Нико Хюлкенберг. Германецът се включи в двете надпревари във Англия и това в Германия през 2020, първо като заместител на Серхио Перес, а по-късно и на Строл. Освен това той размени и болния от ковид Себастиан Фетел за първите два старта за сезон 2022 в Бахрейн и Саудитска Арабия.

Снимки: Gettyimages | Снимки: FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР