След като бе избран за най-добър през сезон 2021-22 от

...
След като бе избран за най-добър през сезон 2021-22 от
Коментари Харесай

Изненада: Левандовски не е най-добрият футболист в Бундеслигата

След като бе определен за най-хубав през сезон 2021-22 от футболистите, френският нападател на Република България Лайпциг Кристофер Нкунку бе посочен за най-хубав за 2022 година и от немските публицисти, като вотът бе разгласен в неделя, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нкунку, който продължи контракта си с Лайпциг до 2026 година, събра 134 точки или с 6 повече от голмайстора на Бейерн Мюнхен Роберт Левандовски, който напусна Бундеслигата в посока Барселона.

" За мен е огромна чест и правя оценка тази премия с същинската ѝ стойност. Преди всичко би трябвало да благодаря на тима ми, на треньора и всички в клуба. Без тяхната поддръжка, щеше да е невероятно да създадем подобен сезон. Сега виждам единствено напред ", разяснява Нкунку пред списание " Кикер ". Тази премия се връчва от 1960 година от " Кикер ", като в нея вземат участие повече от 700 публицисти.

На трето място е вратарят на Айнтрахт Франкфурт Кевин Трап. Нкунку става вторият французин, който печели влиятелната самостоятелна премия след Франк Рибери през 2008 година. През предишния сезон той вкара 20 гола и даде 13 асистенции в 34 мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР