„След като България положи доста усилия да управлява водите си

...
„След като България положи доста усилия да управлява водите си
Коментари Харесай

Атанас Костадинов: Не може РИОСВ едновременно да програмират политиката по биоразнообразие

„ След като България постави много старания да ръководи водите си посредством така наречен ВиК тактика в административни граници, макар че водите не се движат в административни граници, а по позиционирането им в басейните на България, този законопроект се пробва в този момент да вкара в административни граници и биоразнообразието. Излишно е да се разяснява за какво това не би било допустимо. “ Така Атанас Костадинов, депутат от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, разяснява Законопроекта за биологичното многообразие от парламентарната естрада.

„ Главният проблем е административно-структурен – не може районните инспекции да приготвят, да възнамеряват, да ръководят и да управляват в едно и също време. Това не е европейски метод и ще бъде отхвърлено от Европейската комисия. Органите по програмиране, по осъществяване и по надзор би трябвало да се позиционирани на разнообразни места “, уточни Костадинов.

Според него е необходим е един по-засилен мрежови метод, който да резервира правилата на устойчивото развиване в ръководството на Натура 2000. По неговите думи не може да се размени 4-степенния метод с метода на устойчивото развиване. „ Използването на естествените дадености би трябвало да става по този начин, че да носят стопански и обществен смисъл, съобразявайки се с правилата на околната среда “, сподели още Атанас Костадинов.

В имитация Костадинов уточни, че България е отдръпнала от Европейска комисия апликационната форма за градежа на автомагистрала „ Струма " поради неплатежоспособен документ за задачите по Натура. Това той даде като образец, че тези въпроси са значими и от тях следват стопански последствия за България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР