След като България не задейства процедурата за оценка за влизането

...
След като България не задейства процедурата за оценка за влизането
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ЕК разпитва Радев за провала с еврото

След като България не задейства процедурата за оценка за влизането на страната ни в еврозоната от началото на идната година, у нас идва изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис. Той ще има срещи с президента Румен Радев, премиера Гълъб Донев, министъра на финансите Росица Велкова и гуверньора на Българска народна банка Димитър Радев.

Сред тематиките на двудневната аудиенция на еврокомисаря Валдис Домбровскис се чака да бъдат пътят на България към еврото и проблемите по Плана за възобновяване и резистентност.

България наподобява няма да успее да извърши целевата дата за участие в еврозоната от началото на идната, защото не съумя да одобри три основни законопроекта и не извършва инфлационния аршин.

Въпреки това страната ни се надява да реализира въвеждането на еврото в средата на 2024 или през някоя от идните години.

Именно това е повода през вчерашния ден Българска народна банка и Министерството на финансите да разгласяват на уеб сайтове си отговори на най-важните въпроси, които вълнуват хората в процеса на прекосяването от лев към евро. Темата ще бъде разисквана и на специфичен конгрес на следващия ден в НДК.

В ресора на Домбровскис е и финансовата поддръжка за Украйна, а вторият ден от визитата му съответствува с първата годишнина от пълномащабната съветска война против страната.

По информация на „ Хоризонт “ еврокомисарят ще има среща с украинци у нас.

В рамките на визитата Валдис Домбровскис ще бъде почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на УНСС. Званието се дава за забележителния му принос към построяването и укрепването на Икономическия и паричен съюз на Европейския съюз, усилването на интернационалната роля на еврото, комерсиалната политика на Евросъюза и стопанската система в полза на хората.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР