След като бъде свалена новогодишната украса от празнични естествени елхи

...
След като бъде свалена новогодишната украса от празнични естествени елхи
Коментари Харесай

Естествените елхи да не се изхвърлят в кофите за битови отпадъци

След като бъде свалена новогодишната декорация от празнични естествени елхи те могат да бъдат превърнати в компост, който се употребява за торене в паркове и градини.

От пет години на територията на Столична община е основана организация за разделно събиране на зелени боклуци, включително естествените елхи. За задачата е належащо жителите да ги слагат до сивите железни контейнери за битови боклуци. Оттам те се събират със профилиран автомобил от компанията реализатор за региона и се транспортират до Инсталацията за биологично отнасяне в Хан Богров. След преправяне от тях се получава компост.

В крайградските региони като "Кремиковци " (с. Челопечене и с. Яна), "Панчарево " (с. Лозен), "Витоша " (с. Владая) и "Връбница " (с. Мрамор) има обособени места за изхвърляне на зелени боклуци, където целогодишно жителите могат да оставят такива боклуци, включително и естествени елхи.

За 2018 година са модифицирани 14 001,4 тона зелени боклуци, а количеството създаден компост е 10 055 тона.

Естествените елхи, които са с корени, могат да бъдат засадени в междублокови пространства, в градинки и дворове, като се поставят грижи за тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР