След като бъде приета втората част от промените в Закона

...
След като бъде приета втората част от промените в Закона
Коментари Харесай

Законодателни промени може да наложат единни визии за всички курорти

След като бъде призната втората част от измененията в Закона за туризма визия за всички курорти може да влезе в действие.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на представянето на плана за визията на всички морски курорти.

Министърът разясни, че във втория пакет промени в Закона за туризма ще се регламентира статутът на националните курорти.

„ Там ще заложим общите моменти и по-късно в наредбата, която е планувана към него, ще бъдат регламентирани детайлно условията както за архитектурната визия, по този начин и за транспортните схеми “, разяснява министър Ангелкова.

По думите ѝ сега се започва пилотно с визията на Слънчев бряг, тъй като е комерсиално сдружение, което се управлява и за което дава отговор Министерство на туризма. Тя разяснява, че в измененията в Закона за туризма са планувани облекчения и поощрения за тези търговци и вложители, които изп олзват типично български артикули.

„ Включили сме термина „ национална достоверност “ и ще даваме характерен знак за тези, които оферират типично български артикули, в това число свързани със занаятчийството “, съобщи Ангелкова и изясни, че по този начин ще се запазят българските занаяти.

„ Отделно от това в Закона за туризма сме добавили „ непринуден етикет “ за качество, който е нещо друго от националната достоверност. Там с изключение на предлагането на артикули българско произвеждане и потреблението на разнообразни занаяти, присъщи за България, сме присъединили спомагателни условия, които да подсигуряват високото качество на продукта “, добави министър Ангелкова, представена от Фокус.

Тя разясни, че в Слънчев бряг ще бъдат неразрешени всички животни, които лятото се разхождат за фотоси из курортите. „ Така или другояче би трябвало да се съблюдават всички условия. За това прецизно ще наблюдават другите контролни органи. Знаете, че преди началото на всеки летен сезон сътворяваме координационно звено “, съобщи Ангелкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР