След като Австрийската партия на свободата /АПС/ деактивира страницата във

...
След като Австрийската партия на свободата /АПС/ деактивира страницата във
Коментари Харесай

Хайнц-Кристиан Щрахе се закани да съди Фейсбук

След като Австрийската партия на свободата /АПС/ деактивира страницата във " Facebook " на Хайнц-Кристиан Щрахе, отказвайки да задоволи претенциите на някогашния партиен водач за приемане на права на админ, Щрахе разгласи желанието си да позволи въпроса по правосъден ред.

``
реклама

На своите почитатели той даде обещание: " ще се завърна освен във " Facebook ".

Щрахе даде период до петък вечер за приемане на правата на страницата със 786 000 почитатели - втората по многобройност партийна страница в Австрия - само че партията не се съобрази с това негово искане. Деактивирана беше и страницата и на Филипа Щрахе с 31 000 почитатели.

В известие за медиите на АПС се споделя, че от юридически съображения е невероятно Щрахе да получи правата на админ на страницата, защото тя е основана и поддържана с партийни финанси и личен състав. И двете страници на семейство Щрахе са благосъстоятелност на партията, обобщава информацията.

Според юриста на Щрахе, направил изказвания за информационната организация АПА, дейностите на АПС са израз на беззащитност и демонстрират липса на спешен мениджмънт.

Хайнц-Кристиан Щрахе реагира на събитията, като написа на персоналната си страница с 51 000 почитатели: " всеки край е ново начало, умерено, ще се завърна освен във " Facebook ".

Както считат политически наблюдаващи тук, има възможност новосъздадена " партия на Щрахе " да притегли членове в редиците си. Според изследване на публичното мнение от последните дни към 14 % от гласоподавателите на АПС са отбелязали като напълно несъмнено и 35 % като допустимо да гласоподават за партия с Филипа и Хайнц-Кристиан Щрахе. Избирателите, които по-скоро биха се въздържали, са 19 %, а 24 % са изрично срещу сходна нова партия.

От друга страна обаче същото изследване сочи, че единствено 4 % са напълно сигурни, че ще гласоподават за Щрахе, 12 % означават това като евентуално.
Данните не сочат огромен превес в интерес на Щрахе, разяснява създателят на проучването. Името Щрахе има към момента капацитет, само че в случай че прокуратурата повдигне обвиняване във връзка със злоупотребата с партийни пари, по която се води следствие, това ще е краят на листата Щрахе.

На първи октомври Хайнц-Кристиан Щрахе разгласи, че напълно се отдръпва от политиката, преди този момент съществуваха клюки, че ще се яви със лична партия на провинциалните избори във Виена, които ще се състоят през 2020 година. Все още не е ясно дали брачната половинка му Филипа Щрахе ще одобри депутатския мандат, който завоюва, защото помоли за време за размисъл, изтичащо идната седмица. АПС към този момент съобщи, че тя няма да бъде призната в парламентарния клуб на партията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР