След като Австрия обяви, че може да отвори границите си

...
След като Австрия обяви, че може да отвори границите си
Коментари Харесай

ЕК: Границите трябва да се отворят координирано

След като Австрия разгласи, че може да отвори границите си за немски туристи, от Европейската комисия настояха за координирани дейности на страните-членки на Европейския съюз.
Граничният надзор на Европейски Съюз следва да завърши координирано, незабавно щом епидемиологичната обстановка в прилежащия район разреши и правилото за физическо разстояние е приложено отговорно, се споделя в известие на Европейска комисия, представено от БГНЕС.
Също по този начин се показва, че би трябвало да се облекчат рестриктивните мерки за пътешестване сред регионите, където новият ковид е минимум публикуван. Европейската институция за предварителна защита и надзор на заболяванията (ECDC), съгласно държавите-членки на Съюза, ще изготви лист на тези райони.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 21 април
Европейска комисия съобщи, че за идната седмица комисарят Тиери Бретон е насрочил видеоконференция с министрите на туризма на Европейски Съюз, с цел да проучва идния летен сезон.
Европейска комисия ще приготви оферти за пътни връзки в Европа, с цел да възнамерява трафика през летните почивки.
Брюксел упорства връщането на свободата на пътешестване да се прави последователно. Това е залегнало и в рекомендациите на Европейска комисия при какви обстановки могат да отпаднат рестриктивните мерки в страните - членки, публикувани предходната седмица.
Европейска комисия с три критерия за унищожаване на карантините в Европейския съюз
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР