След като Александър Морфов сътвори на плевенска сцена поредния си

...
След като Александър Морфов сътвори на плевенска сцена поредния си
Коментари Харесай

След Морфов и Асен Блатечки ще поставя в Плевен

След като Александър Морфов сътвори на плевенска сцена следващия си сценичен шлагер „ Антигона “ по Жан Ануи – неговата първа режисьорска работа в България след 7-годишна пауза, след Ованес Торосян с Шекспировия „ Хамлет “ и Василена Радева с „ Талант “ от Захари Карабашлиев, Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “ продължава наклонността да кани известни имена да слагат в града.

Сега е ред на Асен Блатечки, който ще се заеме с комедията “Благородният испанец ” от Съмърсет Моъм, а премиерата е планувана за 21 декември, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от театъра. Музиката за новата продукция е на Константин Цеков от ФСБ, сценографията е на Анелия Райкова, а костюмите са проектира от Лиляна Гергишанова.

Специалният грим на актьорите ще бъде дело на София Ракова. Като режисьор на новата режисура Асен Блатечки е заел, наред с актьори от Плевенския спектакъл, и звезди с общонационална известност: Станимир Гъмов, Румен Угрински, Даниел Пеев, Петьо Петков-Шайбата, Цветомир Иванов, Стефан Рядков, Албена Павлова, Невена Бозукова, Жанина Стоилова и Мария Илиева.

Пиесата споделя за група британски туристи, отпътували на екскурзия в Испания, където се натъкват на странна локална персона. Той е испанец и като се изключи че танцува буйно фламенко и буйно може да ненавижда и да обича, се оказва влюбен във вдовица, която обаче не дава отговор на предложенията му и го заблуждава, че някой от групата туристи е неин брачен партньор. Объркването става цялостно, когато испанецът отива при всеки един от англичаните със буйна молба за ръката на жена му… Отвъд многочислените комедийни обстановки на сцената има и сериозен мотив за разсъждения за фамилията, за човешките връзки, истината и лъжата сред двама души, които настояват, че се обичат, подсказват от екипа.

Новата режисура на Асен Блатечки се чака да способства за празничното въодушевление на плевенчани и гостите на града в навечерието на коледните и новогодишните празници. Създателите на спектакъла показват, че е целесъобразен наставнически надзор 16+. Новата продукция ще се популяризира из страната от името на Театър „ Мелпомена ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР