След като Абдала Шолгами и 80-годишната му съпруга, която е

...
След като Абдала Шолгами и 80-годишната му съпруга, която е
Коментари Харесай

Британец бе застрелян в Судан, а болната му съпруга починала от глад в къщата им

След като Абдала Шолгами и 80-годишната му брачна половинка, която е била в неравностойно състояние, помолили за помощ единствено няколко дни след започването на спора в Судан, те били инструктирани да прекосят военна зона в Хартум, с цел да се качат на аероплан, с който да бъдат евакуирани, описаха за Би Би Си членове на фамилията им, представени от Българска телеграфна агенция.

Семейството добавя, че са се обадили на горещата линия на английското външно министерство, само че държавното управление не могло да направи нищо, с цел да им помогне. Обяснението било, че последният полет за евакуация отпътувал по-рано през месеца, само че в в същото време английски боен отряд е бил изпратен за евакуацията на дипломатическия личен състав.

По думите на внучката на Шолгами посолството е " най-вече на четири крачки " от вкъщи на дядо ѝ и баба ѝ.

" Казаха ми, че са изпратили 100 бойци да изтеглят чиновниците на посолството. Не са ли могли да пресекат пътя? Много съм разочарована от тях ", сподели тя.

От външното министерство споделиха за Би Би Си, че случилото се е " извънредно натъжаващо ", само че защото опцията за оказване на консулска помощ е " извънредно лимитирана ", не може да се оказва помощ поотделно на английските жители в Судан.

Семейството споделя, че Шолгами бил убит сега, в който е трябвало да излезе, с цел да търси храна за себе си и за жена си. Домът им, в който по-късно умира брачната половинка му, бил обкръжен от снайперисти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР