След като 51 страни в Африка съобщават за общо 9

...
След като 51 страни в Африка съобщават за общо 9
Коментари Харесай

В Африка поискаха нова морална икономика, хората и благосъстоянието им да са в центъра

След като 51 страни в Африка оповестяват за общо 9 988 инфектирани и 414 умряли от новия ковид (COVID-19), президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса прикани за единение на континента, големи старания за оказване на помощ и " нова морална стопанска система ", в която " хората и тяхното богатство са в центъра ", когато рецесията с ковид отмине, оповестява " Гардиън ".

Повечето специалисти считат, че записаният брой инфектирани в Африка е доста надалеч от действителната картина. Налице са всеобщо публикувани опасения, че освен жертвите може да са доста повече, изключително измежду уязвимите общности като бежанци или страдащи от ХИВ, само че и икономическото влияние може да бъде пагубно.

Проучване на Африканския съюз откри, че доста африкански страни могат да изгубят до една трета от данъчните си доходи, откакто нови 20 млн. безработни се появиха на континента.

" С нужната интернационална поддръжка можем да укрепим здравната инфраструктура и здравните системи на континента. В същото време африканските страни ще си оказват помощ взаимно ", написа Рамафоса в публикация за локално издание.

" Ако продължим с тази позитивна наклонност, Африка в действителност ще показва, че е повече от способна да реши своите проблеми. Чрез по-задълбочено съдействие ще се оправим с този вирус, район по район, страна по страна ", настоя още президентът на Южна Африка.

Много страни от Африка към този момент постановиха строги ограничавания. На места, където е имало ефикасни публични осведомителни акции, те се следят всеобщо и се поддържат всеобщо, макар икономическите усложнения, които предизвикват на доста милиони хора, които нямат спестявания или заплати.

В Кения, където има наложена единствено частична обсада, съвсем 70% от популацията поддържа по-строги ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР