След като 2019 г. бе обявена за втората най-гореща година

...
След като 2019 г. бе обявена за втората най-гореща година
Коментари Харесай

NOAA и най-горещият месец януари досега

След като 2019 година бе оповестена за втората най-гореща година в писаната ни история след 2016 година, към този момент идва време да разгледаме къде в " класацията " за температурни върхове се намира 2020 година, която одеве стартира.

Очевидно 2020 година не има намерение да остане по-назад и към този момент може да се похвали с нов връх, оповестяват от Американската администрация по океаните и атмосферата (NOAA).

Техните данни сочат, че този януари е бил най-горещият за последните 141 години, като температурата през първите 30 дни на 2020 година е била с 1.13 градуса по Целзий по-висока от междинното за целия XX век.

От NOAA напомнят, че десетте най-горещи месеци януари са регистрирани през осемнадесетте години от 2002 година насам, като последните четири (от 2016 година насам) са били най-топлите от десетте.

Учените предвиждат, че 2020 година ще влезе в листата на петте най-горещи години досега, като спекулират, че е допустимо тя да грабне и " короната " в тази категория. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР