След категоричната победа на изборите новоизбраният премиер на Гърция Кириакос

...
След категоричната победа на изборите новоизбраният премиер на Гърция Кириакос
Коментари Харесай

Може ли новата власт в Гърция да излекува старите ѝ рани?

След безапелационната победа на изборите новоизбраният министър председател на Гърция Кириакос Мицотакис би трябвало да работи бързо, с цел да реши дълготрайните стопански проблеми на страната си.
Облягайки се на солидното парламентарно болшинство, някогашният банкер и съветник по ръководството ще би трябвало да вземе обещаните ограничения, свързани с държавните финанси, проблематичните заеми и осакатяващата администрация, до момента в който работи в среда на строги фискални ограничавания, наложени от кредиторите, написа Bloomberg.
Въпреки че наследява възстановяваща се стопанска система и повишаващ се фондов пазар, Мицотакис би трябвало да подсигурява, че Гърция може да притегли вложенията, от които обезверено се нуждае, и да сътвори работни места, до момента в който страната се измъква от финансова рецесия, продължаваща повече от десетилетие и засягаща виталния стандарт.
Лидерът на " Нова народна власт " сподели, че осъзнава тежката отговорност, с която би трябвало да се оправя. Икономиката на Гърция набъбна с 1,9% през 2018 година, а предстоящият напредък през тази година е към 2%.
След успеха на Мицотакис на евроизборите, общият показател на Атинската фондова борса набъбна с повече от 20%, а доходността по 10-годишните облигации спадна до рекордно ниски равнища. За да се възползва от тази инерция, Гърция възнамерява нова продажба на облигации до края на месеца, в опит да си обезпечи резистентен достъп до финансовите пазари, изгубен през 2010 година
Какви са главните проблеми, с които би трябвало да се оправи новата гръцка власт, прочетете в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР