След катастрофата край село Ребърково 64 тежкотоварни камиона преминаха за

...
След катастрофата край село Ребърково 64 тежкотоварни камиона преминаха за
Коментари Харесай

Кметът на село Лютидол разкрива ситуацията след поредната катастрофа

След злополуката край село Ребърково 64 тежкотоварни камиона минаха за няколко часа по два 110-годишни моста по път III-161 Ребърково – Лютидол – Ботевград, сподели за Радио „ Фокус ” Станислав Ангелов, кмет на село Лютидол, съобщи " Фокус ".

Той уточни, че пътят е издигнат да издържи 10-тона натоварване, само че ограничаването изключително при произшествия не се съблюдава. „ При злополука на основен път Е-79 трафикът се отбива през дефилето по пътя Ребърково – Своге, само че съвсем никой не съблюдава това направление, а пътува по III-161 Ребърково – Лютидол – Ботевград.

Този третокласен път е в плачевно положение. Кметове на три обитаеми места – Ребърково, Лютидол и Типченица, откъдето пътува училищен рейс, писахме до управлението на АПИ и оттова ни обясниха, че ще създадат всичко допустимо тази година този път да бъде ремонтиран. Лошото е, че водачите на тежкотоварните камиони не съблюдават рестриктивните мерки и минават през Ребърково и Лютидол ”, сподели Станислав Ангелов. Той изясни, че единият от 110-годишните мостове не е в положително положение и след време ще бъде рисково да се минава.

„ Пътната права Ребърково – Лютидол във Врачанска област е в плачевно положение, при нахлуване на пътя към Община Ботевград положението се усъвършенства, само че би трябвало да се вземат ограничения за този път ”, съобщи Ангелов. Той добави, че това е най-краткият път, който се употребява от водачите на ТИР-ове при затваряне на път Е-79.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР